bugün

hugo chavez

romantiklerin en sevdiği sosyalistir , komunisttir bana sorarsan bi bok değildir..he bi de çakma fidel dicem de , fidel gene sağlık sistemini ve eğitim sistemini iyi bi hale getirmişti..bunu eksileyebilirsiniz , hayallerde yaşayanlar eksiler beni bağlamaz..ama;
şayet bu çavez bi roman kahramanı olsaydı müthiş tutardı serüvenleri..oy oy şirinim derdik bi holden kadar da sverdik ama politikacı..dvletin başı..roman değil yani yaptıkları , uğraştığı adamlar da zaten hayali karakterler değil..gidin sorun venezüella'lılara..sokaklardaki terörü okuyun , görüceksiniz..ben de chavez'i fidel'i çok severdim..hep de derim beni ilk aldatan erkek bu şerefsiz fidel diye..uzaktan ne şık duruyor..dağlarda che'yle resimler , müthiş bi karizma , büyük laflar..eşitlik mutluluk..
ama küba'nın HALiNi görünxe insan anlıyor kazın ayağını..korku devleti yaratmıştır fidel sülalesini de başa geçirmiş oturtmuştur..bilimi yasaklamıştır ,işine gelmeyince..eee bu nspda ile bağdaşmıyor mu?
chavez de aynı şeyleri yapıyor..bi kere chavez özünde sözünde iyidir hoştur kime ne? venezuella'lı ne diyor? ekonomileri nasıl? ona bakmak lazım..
gerisi hikaye , methiye vs vs..
chavez'i iktisatçılara sorun yorumlasınlar , bi de atilla dorsay'a sorun filmini çekince..ikisi ne kadar farklı olucak..