bugün

24 haziran cb seçiminin ilk turda bitecek olması

Seçimin ilk turda biteceğini öngörmek için siyaset bilimci olmaya gerek yok. 17 nisan referandumunda oylanan şey sistem değişikliğiydi rte gitsin mi kalsın mı değildi kaldı ki onda bile yüzde 52 ye yakın oy alarak sistemi değiştirdi cumhur ittifakı. sanırım yüzde 49'un tamamının muhalif olduğu zannı sizi gereksiz yere heyecanlandırıyor. insanlar referandumda sistemi oyladılar sistemi işletecekleri değil * uyanık olun.
şimdi ise rte oylanıyor ve onun toplum tarafından kabulü çok daha yüksek ve liderliğine duyulan güven diğer parti seçmenlerini de kapsıyor.
Hasılı seçim ilk turda bitecek gibi duruyor.
bir de muharrem yüzde 30 alır akşener yüzde 20 alırcılar var * güzel kafalar bunlar ama siyaset bilimi diyor ki chp ve iyi parti seçmeni arasındaki oy geçişkenliği çok yüksek yani biri yükselirse diğeri alçalır.
şöyle ki muharrem'in yüzde 30 alması için meral'in yüzde 2 alması gerekir. çünkü bu iki partinin seçmen havuzu yüzde 35 civarında. ikisinin oy pastası yüzde 35 üzerinden bölüşülecek. o haseple yüzde 24-28 arası muharrem yüzde 7-11 arası akşener oy alır.

gerçekçi olursanız az üzülürsünüz. her seçim gaza gelip balkon konuşması sonrasında türkiye'den siktir olup gitmek başlığını duygusal hezeyanlarla dolduruyorsunuz.