bugün

vlad tepeş

vlad tepeş in yani kazıklı voyvodanın osmanlı sarayında eşcinsel ilişkilerde kullanıldığını söyleyenler var. bu tarih ne hoş bişey ya, istediğin gibi sallıyosun. ya da kanıtlar sunarsın sağlam sağlam ben de sana inanırım.

vlad tepeş, eflak kralı olan babası tarafından bağlılık göstergesi olarak 2. murada verilmiştir. sarayda akranı olan şehzade mehmetle çocukluk arkadaşıdırlar. enderun üniversitesinde her türlü eğitim kendisine de verilmiştir.

fatih 1451 de tahta geçtiğinde, vladın babası da eflakta rahmetli olmuş, ayrılma vakti gelmişti iki dost için. fatih vladı eflağa vali olarak atadı ve uğurladı. lakin vlad eflağa döndüğünde duygusal ve milliyetçi eflak asillerinin de etkisinde kalarak, hem osmanlıya hem de padişaha, eski dostuna baş kaldırdı.

hayat çok garip lan. harbiden çok garip amınakoyum. düşünsene halkında kral soyundan geliyosun, zeki, akıllı, hırsli bir insansın.eflakta bağımsız bir kral olmak için elinde her şey var. bir şey hariç, fatih ile aynı yüzyılda yaşıyosun.* karşında fatih gibi bir panzer var. çok şanssızsın vlad. çok şanssızsın eflak prensi.

edit: sonunda ne mi oldu. önce vlad eflaktaki osmanlı vergi memurlarını kazığa oturtur. kazıklı namı da burdan gelmektedir. fatih bu olaya çok sinirlenir, bizzat ordusuyla eflağa yürür. sarp kayalıklarda olan bir kaleye sığınan vladı ele geçirmekte zorlanır. orduyu paşalarına emanet edip istanbula döner. fakat bu fatihin öfkesini dindirmeye yetmeyecektir. kuşatmadan bir şekilde kaçan vlad macaristana sığınır. macaristan osmanlı ile arasını bozmak istemediği için vladın kesik başını istanbula elçiyle gönderir. fatihn öfkesi ancak kesik başı görünce geçmiştir. başı bir mızrağa takılarak istanbul sokaklarında gezdirilir. yerine de fatihe daha çok bağlı olan vladın kardeşi radu getirilir.