bugün

deniz feneri derneği

Her islami derneğin, cemaatin yaptığını yaparak para toplamış dernektir. Unutmayalım, parayı toplama şekilleri, parayı toplarken kullandıkları argümanlar filan tartışılmıyor. Bu seferki para toplayıcılar libarelizme fazla gönül kaptırmış, mesele bu.

Efendim, başta kanal 7 olmak üzere islami kuruluşların çoğu "islam adına hareket etmek için" para toplamışlardır. Kombassan'ın patronunun Almanya'da yaptığı konuşmayı hatırlayalım lütfen. Benim hatırladığım, "istediğimiz düzeni kurmak için güçlü olmalıyız" gibi bir şeyler söyleyerek para topladığıydı. Aynı şekilde, Sakarya'nın küçük bir ilçesinden Kanal 7'ye, kanalın kuruluşuna destek olmak için para gittiğini ve şimdi çook başka taraklarda olan bir arkadaşa elden teslim edildiğini biliyorum. Parayı götüren kişi de imamdı mesela. "Abi niye para verdiniz, manyak mısınız?" soruma, kendisi "bir tane de Allah için yayın yapan kanal olsun dedik" şeklinde cevap verdi. Kanal 7'ye başka nerelerden "destek" paraları gitti merak ediyorum. Ha ayrıca Kanal 7 o paraları alırken belki "Allah için yayın yapacağız" demiyordu ona laf yok. Fakat Türkiye'nin en batısındaki illerde yaşayan insanların kafasındaki algı bile buydu. Allah için yayın yapsın diye bu ülkede televizyonlara para verildi güzel kardeşim.

Şimdi biraz daha spekülasyon yapalım. Madem şahsi fikirlerimizi yazıyoruz ve ben de yazayım. Dünya'nın pek çok yerinde yardım örgütleri var. Elbet Almanya'da da vardır. Hatta Türkiye menşeili kurumların karakteristik özelliklerini düşünürsek herhangi bir yardım organizasyonunu bizden çok daha iyi yapacak Alman kuruluşları vardır. Deniz Feneri Derneği'ne milyonlarca avro kaptıran arkadaşlar neden illa ki bu kurumu tercih etti? Tabii ki pek çok kültürel neden sayılabilir, yardımların öncelikle Müslümanlara gitmesi gibi nedenler olabilir. Hepsine eyvallah. Ama kim bu insanların çok büyük bir kısmının aklının en dibinde "yardımı bizim partinin derneği* yapsın, hem onlar da güçlensin hem de partimizin çalışmalarına katkım olsun" şeklinde bir düşünce olmadığını iddia edebilir? Öncelikli amaçlarının yardım olmadığı zaten belli de, diyelim ki öncelikli amaçları yardım, bu derneğin ikinci amacının reklam ve propaganda olmadığını kim iddia edebilir? Makarna dağıtarak oy aldılar sığlığına düşmeyeceğim ama dağıtılan sadakaların Akp'nin bu başarısında büyük bir etkisi olmadığını söyleyebilir miyiz?

Belki çok çok küçük bir kısım bu derneğe samimiyetle "yardım etsinler, bu işi iyi yaparlar" diye para verdi ama çok büyük bir kısım da "hem ziyaret hem ticaret" mantığıyla o paraları akp ve islami harekete destek için verdi. Sakarya'da uzun zaman geçirmiş biri olarak (bilirsiniz eskiden Refah geleneğinin kalesiydi, şimdi akp'nin) cemaatlerin nasıl işlediğini az çok bilirim. Kimse bana samimiyetten, masum halkın kandırılmasından bahsetmesin. insanların büyük bir kısmı bir harekete destek olmak için yeterli beslenme ihtiyacından artırdığını bu adamlara verdi. Yetersiz beslenmenin sonucu olarak vermeye de devam edecekler. Ortada "kandırıldığı" için mağdur olan insanlar yok, ortada "kurnazlık yapmaya çalışırken avlandığı" için enayiler var. Ha birileri iyi beslenir o paralarla bak, ona laf yok.