bugün

deniz feneri derneği davası

milliyetin haberine göre;

alman savcının hazırladığı iddianameye göre vurgun, derneğin üst düzey yöneticisi mehmet gürhan ın evli olduğunu gizlediği sevgilisinin ihbarıyla ortaya çıktı

hükümeteten baskı:

euro 7 nin kuruluş nedeni, firdevsi ermiş e göre, almanya da yaşayan türklere, milli görüş ve daha sonra akp nin siyasetini aşılamakmış. kurulan şirketlerin amacı, islam ın yaygınlaştırılmasına yönelikmiş. şirket sahipleri, türkiye deki iktidarla iç içeymiş. soruşturma süresince, siyasi etki yapılmaya, bilhassa türk Hükümeti tarafından devam etmekte olan tutukluluğa mani olunmaya çalışılmıştır.

yardımı paylaştık:

iddianamaye göre derneğin en büyük gelir kaynağı yardım konserleriydi. sanık mehmet taşkan ifadesinde bu durumu şöyle anlatıyor: ;2005 ten 2007 ye kadar 10-12 kez konserler düzenlenmiş, para yardımı toplanmıştı. normal konserlerde 20-40 bin toplanırken, kurban bayramı tatil günlerinde bu meblağ, 50-120 bin arasında değişebiliyordu. bu paralar ya mehmet gürhan a teslim ediliyordu veya ermiş ve ben, para kasalarını paylaşıyorduk. bu paralar hiçbir zaman derneğin hesap numaralarına yatırılmadı.