bugün

şizofreni

Allah şizofreni hastalarına ve yakınlarına yardım etsin. Tedavi çok önemli. Geçen hafta babama tanısı konuldu kısmen.
Çok zor. Uzağız ve de. Annem tek başına . Zavallı annem diyebilrim. Kimse yanliş anlamasın. Yıllarca babamin ailesinden , babamın içkisinden kumarından çekti. Babam hep kumar oynadı. Elinde avcunda ne varsa kaybetti. Erken yaşta emekli oldu. Maaşını hep kredilere bağladı. Çektiği kredileri de pavyonlarda , biranelerde , kumar masalarında yedi.
Annem taksit öde diye para verse onu bile magazaya götürmez , harcardı. Anneannem dedi ki boşanma kızım , bizde boşanmak yok, boşanırsan da cocuklarını geriremezsin. 2 kız çocuğuyduk sadece. Kime ne zararımız olacaktı?

Annem hep çalıştı . Evi geçindirdi , bizi okuttu ve bir de babamin pisliklerini temizledi. Senelerce belki 3. Bir pantolonum olmadı.
Fıstık gibi de iki kızdık biz ablamla. Kimseye para için peşkeş çekmedik kendimizi. Daha 15 yaşındaydım görücü haberleri gelirken. Çok zenginler , çok zenginler... üniversitede bile uzağa gidemedim. annemi bırakmak istemiyordum. Sonra yıllar yıllar geçti. Babam hiç düzelmedi. Babam böyle biri olduğu içinde çocukken tacize uğradım. Buna bağlıyorum. Çünkü bizi umursamadı. Biz kızız diye. Babazula ' nın bir sarkısı var ya 'babamız bizi sevmedi ' diye işte ben onu dinler dinler ağlardım. Bende ne yaralar açtı bir bilseniz. Sonra üniversitede bitti. Bana evlen ya da işe gir çalış demeye başladılar. Daha yaşım 22 idi. Daha okutamayiz seni ,dediler. Annem hakiliydi. Annem bitkindi. Çok uğraşıyordu. Evlenmek degil okumak istiyordum. Istanbul ' a gelip evlendim 1 yil sonra da. Çok iyi bir evliliğim , iyi bir hayatım olmadı. Hepsini babama bağladım hep. Anneme de kizdim içten içe. Çünku cok pasifti. O kadar güçlü bir o kadar pasif. Annemin kanser olduğunu öģrendiğimde mesela bunu da hem babama hem de kendime bagladim. Cunku benim gidisim de yikmisti onu.

Sadete gelirsem , bugün ise babamin sizofreni hastasi olusuna üzülüyorum. Insan babasindan nefret edemiyor sanki. Kan bağı garip bir bağ. Belki benimde genlerime işlemiştir bu ruhsal hastaliklar kim bilir?
Annem kaç yaşına geldi. Hala uğraşıyor. Ev alacaklardı. Babam 4 ay önce yine kredi çekmiş. Sonra o vicdan azabı , o üzüntü ile hasta oldu muhtemelen. Bu da bizim hikayemiz. Oh ne güzel valla diyorum başı sıkışınca da delirdi bir güzel. Kimseyi kırmak istemem bu da bir abartı. Bu hastalar çok zor şeyler yaşıyorlar.
O gördükleri ve duyduklarindan dolayi kendisini boğmaya bile çalışmış. Hatta bugün anneme demiş ki (peki bunlari doktora neden anlatmiyorsun ?) Diye sorduğunda : " karşımdaki izin vermiyor ki anlatmaya kalkışırsam gelip boğazima yapışıyor " demiş. Böyleyken böyle. Allah yardim etsin. Gelecekte aralarina katilabilirim. Bizdeki genetiğin maşşallahi var çünkü.