bugün

deniz feneri derneği davası

derneğin muhasebe müdürü firdevsi ermiş : " Türkiye'deki bağlantılarımız, 'Dediğimiz olacak' diyordu. Kararları Türkiye'de belirli kişilerle görüştükten sonra tek başına Mehmet Gürhan veriyordu. "

türkiye'deki deniz feneri derneğinin sekreteri ibrahim altan : " Bizim Türkiye'deki üç şubemiz dışında dünyanın hiçbir yerinde başka şubemiz bulunmamaktadır "

" Türkiye'ye para transferinin Alman Commerzbank, Alman Postbank ve Almanya'daki Vakıfbank şubesinden çekilen paralarla yapıldığı açıklandı. Frankfurt Savcılığı, tutuklu bulunan üç sanığın dışında hakkında gıyaben tutuklu bulunan ve bazıları Türkiye'de olan sanıklar hakkında 204 kişinin suç duyurusunda bulunduğu ve bunların dolandırıldıklarını belirttiklerini açıkladı. "

" Türkiye'de üst düzey görevde bulunan ve basılan Deniz Feneri yöneticileri arasında bulunan bir kişinin, bir keresinde 50.000, ikincisinde 64.000 ve üçüncüsünde de 25.000 Euro çektiği ve bu paraları ne yaptığının bilinmediği belirtiliyor. "

" Frankfurt Emniyeti " Bağış " komisyonu (AG Spenden) tarafından hazırlanan, 13.08.2007 tarihli soruşturma dosyasında, "Karahan, Karaman ve Akman'ın Deniz Feneri e.V.'nın banka hesaplarından doğrudan para çekmedikleri, ancak, muhasebe müdürü Ermiş'in gizli bilgisayar kayıtlarına göre çeşitli tarihlerde para teslim aldıkları ya da taşıyarak kuryelik yaptıkları" bilgisine yer verildi. "

" Muhasebe Müdürü Firdevsi Ermiş: Zahid Akman, Mustafa Çelik, ismail Karahan, Mehmet Gürhan ve Zekeriya Karahan, genelde Almanyada kurulan Euro 7, Atlas, Weiss GmbH gibi şirketlerin ortakları. Zahid Akman, bir süre önce bütün görevlerinden resmi olarak ayrıldı. Ancak sadece resmiyette ayrıldı, gayri resmi olarak ortak olmaya devam ediyor. Euro 7 ve Atlas şirketleri için bu beş kişiye 32şer bin Euroluk ödeme yapılıyordu. Büyük miktarlarda bazı paralar da bizzat Zahid Akman'a elden teslim edildi. Almanyadaki Deniz Feneri Derneği için reklamlar Türkiyedeki Deniz Feneri şirketi tarafından hazırlanıyordu. DENiZ Feneri Derneğinin tüzüğünde yer alan bir madde nedeniyle, yöneticilerin ayrı ayrı şirketler kurdukları ortaya çıktı.

" Deniz Feneri Derneğinin kapatılması, feshedilmesi veya yasaklanması halinde, sahip olduğu malvarlığı Alman Kızılhaç Örgütüne devredilir" şeklindeki madde yüzünden yöneticilerin "Weiss" şirketini kurduğu belirtildi. Şirketlerin muhasebecisi Firdevsi Ermiş, ayrıca, European Consulting şirketi kurulduğunu ve sonra bu şirketin " Yeni Şafak " olduğunu anlatarak, Yeni Şafak Gazetesi'nin Almanya'da çıkartılabilmesi için kurulan bir şirketti bu. Gazete basıldı ve dağıtıldı. 1 yıl kadar sonra kapatıldı" diye konuştu.


" iddianamede RTÜK Başkanı Akman ile Kanal 7 televizyonunun 3 yöneticisinin kuryelik yaptığı ileri sürülüyor. Akman'ın avukatı ise bir açıklama yaparak iddiaları reddetti. "

http://www.hurriyet.com.t....asp?gid=229&sz=68565

faso fiso : alman savcılar olayı kendi başlarına çözerler umarım, çünkü burdaki savcılardan destek isterlerse burdaki savcıların bu konuda kendilerine yardım etmeyeceği kanısındayım.

müfettişler konya'da çöken kaçak kuran kursu binasıyla ilgili inceleme yapmak istemiş, olayın üstüne gitmek istemişlerdi ama yetkili kişiler tarafından izin verilmemişti. şimdi ne alakası var diyeceksiniz ben de oha diyecem.

hem türkiye'de hem de almanya'da yakın tarihlerde iki dernek kurulacak. bunlar dindar dernekler olacak. bağış toplayacaklar. ama ikisi de birbirinden tamamiyle " bağımsız " olacak. böyle şeyler anca ergenekon iddianamesinde olur.