bugün

deniz feneri derneği davası

Yargıç Dr. Jochen Müller:

(Almanya dışında Türkiye, iran, Irak, Pakistan, Endonezya, Azerbaycan, Mali gibi birçok ülkede uzantısı olan davanın 200'den fazla dosyayı kapsadığını belirterek..) "41 milyon 434 bin euroyu kapsayan duruşmanın en kısa sürede görülmesi için ön görüşmeler tamamlandı"

Başsavcı Sibylle Gottwalel

"Burada yardım amaçlı toplanan paraların amaç dışı kullanıldığı gerekçesiyle yargılanıyorsunuz. Yargılanan Mehmet Gürhan'ın Vakıfbank, Postbank ve Commerzbank şubelerinden 45 defada olmak üzere yaklaşık 10 milyon euro çektiği, Taşkan'ın ise 2 milyon 255 bin euroyu çektiği, bunun bir defasında Ermiş'in yanında olduğu tespit edildi. Bu paraların Türkiye'ye götürüldüğü ve amaç dışı kullanıldığı iddia ediliyor"

Mehmet Gürhan

"Toplanan paraları kár sağlayarak daha çok yardım için kullandık. Arsalar aldık, şirketler kurduk"

Firdevsi Ermiş

"Zamanla kendi katkılarımla işleyen kriminal bir sisteme alet oldum. Maaşımı kara kasadan, elden ödemek, kullandığım muhasebe programını değiştirmek istediler. Karşı gelince işten atmakla tehdit ettiler. Göstermelik yönetime aldılar. Bir daha fabrikalarda çalışmamak için boyun eğdim. Türkiye'deki bağlantılarımız, 'Dediğimiz olacak' diyordu. Kararları Türkiye'de belirli kişilerle görüştükten sonra tek başına Mehmet Gürhan veriyordu. Beni bu şirketin yaptıklarından dolayı değil, kişisel hatalarımdan dolayı yargılayın"

Mehmet Taşkan

"Deniz Feneri'nde çalışmadım. Kurulan şirketlerin yönetiminde bulundum. Toplanan paralar, arsadan gayri menkul alımlarına, gemi alımına kadar çok yerde kullanıldı. Şirket içinde neler olup bittiğini bilmiyorum. Alınan paraların yardım amaçlı kullanılacağını sandım."

http://www.cnnturk.com/Ha...i_davasi_basladi/492258/0