bugün

fenafillah

ad hominem yapan ben miyim; yoksa sen misin?.. ister çocuk olsun, ister psikopat, ister küstah, ister günahkar... adam tasavvufun babalarından tek tek kaynak göstererek bir analiz/ifşa/eleştiri yapmış. kitabın içeriği hakkında konuşmak yerine yazarın karakterine, yaşına yüklenerek ad honinem yapıyor; bir de utanmadan beni bu safsatayı işlemekle itham ediyorsun.

Ruh kavramının Kur'an terminolojisinde anlamı tartışmalıyken ve hatta Allah isra suresi 85. ayetinde ruh hakkında bizim bilgimizin sınırlı, yetersiz olduğunu vurgulamışken; Allah'a iftira ederek bizi kendisinden bir parçayla yarattığını söylüyorsun.

isra/85: Ve sana ruhtan sorarlar. De ki: "Ruh, Rabbimin emrindendir. Ve size, ilimden sadece az bir şey verilmiştir."

Allah'ın parçasının azı, çoku olamaz. eğer Allah'ın parçası olduğumuzu iddia ediyorsan, otomatik olarak Allah'ın yaratıcı sıfatını inkar ediyorsun demektir. bizler haşa Allah'ın parçaları değil, Allah'ın yaratıklarıyız; kullarıyız.

Her şeyin Allah olduğunu düşüncesi iyi ve kötü kavramlarını da ortadan kaldırıyor, sonra övdüğün mutasavvıflar Şeytana, firavuna "üstadım" diyorlar. E, ne de olsa onlar da Allah'ın parçası değil mi?.. Bu sapıklara göre öyle...

Hallac mansur "enel hak" derken küstah değil de bu sapıklara sapık demek küstahlık öyle mi?..

Hallac mansur "enel hak" derken Allah'a iftira etmiyor da, bu öğretiyı günümüzde hala sürdürmeye çalışanlara Şeytanın hizmetkarları demek iftira oluyor öyle mi?..

geçiniz...