bugün

fenafillah

islam ile taban tabana zıt olan tasavvuf öğretisinin sapkın kavramlarından sadece bir tanesi... panteist bir öğreti olan tasavvuf, vahdeti vücut görüşüyle maddeye tanrısallık yükler. bu kişilere göre, haşa, her şey Allah'tır. böylece Allah'ın yaratıcı sıfatını da inkar ederler. bu fenafillah denilen mevzu da kişinin kendisini tanrı sanmasının adıdır.

tüm bu saçmalıkların elbette ki Allah'ın dini olan islam ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. zaten sapkın tasavvuf öğretisi islam'a 12. yüzyılda sızmıştır. tasavvufun islam'a sızma süreci ve celaleddin rumi, hallac mansur, arabi, geylani gibi bazı mutasavvıfların islam'a aykırı iddialarının ifşası için (bkz: bir başka din tasavvuf) adlı kitabı okuyabilirsiniz. aynı kitabın blog halini de ilgili başlıkta bulup okuyabilirsiniz.

şeytana hizmet ederek yazdığı kitabın burada reklamını yapan kişinin de bu kitabı özellikle okumasını öneriyorum. vahdeti vucut sapıklığına karşı yazılan bu eleştiri yazısını da buraya ek olarak bırakıyorum: https://m.facebook.com/Te.../posts/1639453339625175:0