ermeni

Şurada yazılanları okuyunca insanın içi sızlıyor. Bu denli nefret söylemi üretmek nedir, amaç nedir? Bu sadece türk milleti için değil, kürt milleti, ermeni milleti vd. olan şeydir. Bu söylemin sadece bu topraklarla sınırlı olmadığını, dünyanın hemen her yerinde eş zamanlı açığa çıktığını da görüyoruz.

Hindistan'da Hindu milliyetçiliği revaçta, Amerika'da acayip bir söylem var, ingiltere ve Fransa'da da durum bu şekilde. Milletleri oluşturan şey insanlardır. Bir insanın tepkisi ait olduğu millete atfedilemez. Misal ben bir sürü Azeri adamla sohbet ettim, Türkiye Türklerini sevmediklerini ifade ettiler. O zaman duymuştum ilk, Türkiye türkü ne lan dedim, türküz işte. Tabii sonradan mevzular anlaşılıyor.

Ancak tüm bunlar milliyetçilik kökenli değil. Bunların ekonomik kökenli olduğunu düşünüyorum. Dahası dünyanın her yerinde bu şekilde. Tüm bu olayların temeli ekonomik. Yani 1915 yılında yaşanılanlar üzerine çokça polemik döndüğü için oraya girmeyeceğim. Orada birçok denklem var çünkü. Ancak karşımızda billur gibi açık 6-7 Eylül olayları var. Bu olaylarda yaşanılanları kimse meşru gösteremez. Devletin, Yalan bir haber çıkarıp, polisler karakoldan çıkmayıp, insanları birbirlerine kırdırması nedir? Dönemin komutanlarından 1990 lı yıllardaki açıklamaları bile yeter.

Bu yüzden burada yapılan bu tip "yanlış milliyetçilik" (faşizm demiyorum buna, o bambaşka bir konu. O gerçekten yürekleri pislik olan insanların grubu, en azından burada faşistlerin varlığının yok olduğunu düşünüyorum) tekrar düşünülmeli.

Ermeni şöyle böyle değil, bir ermeni şöyle böyle.
Türk şöyle böyle değil, bir türk şöyle böyle. vb.

Açıkçası bu sizin dediğiniz gibi olursa türkler kadın cinayetleri konusunda, cinsel taciz konusunda ve çocuk tecavüzlleri konusunda oldukça başarılıyken; gelir adaletsizliği konusunda, bilimsel üretim açısından, tarımsal üretim açısından en başarısız milletler sıralamasındadır. Ancak bu önerme yanlıştır. Ki gerçek vatan haini (hatta insanlık haini) kadına şiddet uygulayandır, bilim yapmayandır.

Milletler değil, insanlar önemli. Bir deprem olsa koşa koşa yardım gideceğiz dinine milletine bakmadan insanların. Çünkü bizler her şeyden önce insanız. 99 depremini yaşayanlar bilir. Kimse kimsenin ne olduğuna bakmadı, yardım etti, evlerini açtı, yemeklerini paylaştı. Esasında buradan bakmak daha önemli diye düşünüyorum. sonuçta Soykırım oldu olmadı, ermeniler katliam yaptı yapmadı, 6-7 eylül olayları, asala eylemleri, varlık vergisi vb. bunların hiçbirini birey olarak ben yapmadım, geçmişte kimin yaptığı da zerre umrumda değil (bilmeyelim demiyorum).

Ben bugüne ve yarına bakıyorum. ve ne yazık ki, ait olduğum milletin (türk) iyice gerilediğini, saçma sapan işler yaptığını, hiçbir şey üretemediğini ve kum havuzda oynayan çocuk gibi sadece kendine zarar verdiğini görüyor ve üzülüyorum.

Şu yazılanlara bakarak insan olarak ben utandım. Yahu yazık değil mi kelimelerinize? On yıl sonra bakıp utanmayacak mısınız onlardan? Pess doğrusu!