bugün

bitcoin

bırak grafik okumayı, bitcoin tam olarak ne bilmeyen bir arkadaşım dün bana mesaj atmış " bitcoin öldü." diyerek. beni bir gülme tuttu. ülkede böyle , bilmediği konu hakkında, konu gündeme gelince atıp tutan tonla adam var. google denen şey var artık, adam açıp okumuyor kripto para nedir, mining nedir. ama haberlerde görünce atıp tutuyor.
bir dijital para 10.000 dolar seviyesine düşünce, adam öldü diyor. o zaman sen düğünlerde sana takılan şu an değeri 100 doların altında olan çeyrek altınları göm kardeş. ölmüş zira onlar.

kenarda param yok açıkcası, ancak nasıl ki ipad nedir, format atmak nedir bunları bilmek zorundaysam; bitcoin ve dijital para kavramını da bilmek zorundayım. yarın öbür gün belki yurtdışında western union yerine onu kullanmak zorunda kalacağım. öğren, kenarda dursun bilgin, işe yarar.

çok çok anlamadığım halde, şunu görebilmiştim dijital parayla ilgili. mesela altcoinler kasım-aralık ekseninde nerdeyse çoğu 1 e 3, 1 e 10 verdi. bunun böyle devam etmeyeceği belliydi. zira 1500 altcoin var, bir o kadarı da yolda, uzakdoğu'da buluşup kahve içen her yazılımcı nerdeyse bu işe el atmış durumda. gidip icolara bakın, nerdeyse 10bin altcoin var şu an piyasaya çıkmaya hazırlanan.

işte, şu an mevcut coinlere yatırım yapmaktan daha karlı bir şey bu icolara para gömmek.