nazan bekiroğlu

kitapları arasında girişi ile beni yıkmış bir tanesi vardır adı cümle kapısı. tüm methiyeler üzerine alıp okuduğum bu kitabında zatı şahaneleri mevlana üzerinden kentsoyluluk, burjuvazilik hallerini yüceltmiş. taşrada büyümüş mevlananın elit bir tabakada seçkin bir kimse olduğu gerçeğinden bahsetmiş. yani diyor ki siz yoksulların sahiplendiği mevlana ile aranızda kentsoyluluk asalet farkı var. usain bolt olsanız bu farkı kapatamazsınız.

cümle kapısı bu giriş ile açılınca hakkında biraz araştırma yapma geregi dutmuştum gördüm ki facebook ta adına açılmış ağır hakaretler içeren bir grup var gerçi şimdi silinmiş yok. grubu açan elemana mesaj attım neden böyle ahlaksızca bir yol izledin diye bana verdiği cevap kişisel hırsları seçkinci tavırları ile bizleri aşağılayan birine az bile yaptım.

bu olaydan sonra gördüm ki nazan bekiroğlu taşralı olmanın ayıp veya saklanması gereken bir durum olduğunu düşünüyor. öğrencileri üzerinden bu tip hırslarını körelten bir akademistin yazdığı kitaplarda da bu seçkinci vurguyu yapması benim canımı sıkıyor açıkcası. oysa hayat sokakta. bu toprakların damarı taşradır. bunu ne zaman görür o zaman iyi bir yazar olma yoluna girer. yoksa yazdığı kitaplarda hep eksik kalacak bir şeyler.