kürt milliyetçiliği

Şimdi toplanın bir şey anlatacağım. Yazılanları okudum ve zihinlerinizi billurlaştırmak için yazacağım. Halbuki yazılmaya değmez şeyler tüm bunlar da neyse...
1. Milliyetçi olmak demek: kendilerini birleştiren dil, tarih veya kültür bağlarından bir üstyapı oluşturabilmiş sosyal birikimlerin bir topluluğun yaşama ve ilerleme ülküsünün toplumların ve insanlığın gelişmesini sağladığına inanan görüştür.
2. Farkındaysanız yukarıda devlet gibi bir kavram geçmez. Özellikle devlet kültürü olmayan çeşitli topluluklar vardır. Bunlar aşiret ile yönetilir genelde ve başarısızlığının temel nedeni budur (tabii devlet olmak demek bir başarıysa). Özetle sevgili arkadaşlar, milliyetçi olmakla o mensup olduğun milletin devletinin olması zorunlu demek değildir.
3. Milliyetçi olmak zaten son 200 yılın bir ürünü ve tamamen saçma sapan bir ideolojidir. Sebebi çok açık bellidir: tüm bunlar "hayali cemaatlerdir". Benedict anderson'a selam olsun.

Haa ayrıca tarih sahnesinde bir tane iyi milliyetçilik örneği gösterin de ben de rahat bir uyku uyuyayım. Gereksiz tartışmalar yerine açıp okuyun diye de sosyal mesaj vereyim.