bugün

richard dawkins

gördüğüm kadarıyla konuşmaları ya da yazılarının arasından cımbızla çekilmiş cümlelerle fikrini değiştirdiği iddia edilen adam.

şu mesela: "Ben şahsen bir köpek ya da bir insan gibi kompleks bir canlıyı salt tesadüfün ortaya çıkarabileceğini düşünemiyorum. . . Eğer bu bir tesadüf teorisi olsa, o zaman bunun işlemeyeceğini en akılsız kişi bile bilir."

bu yöntem, evrim karşıtlarının sıklıkla kullandığı bir yöntem, "bakın bu bilim adamı da itiraf ediyor bu teorinin saçmalığını" diyerek upuzun bir yazıdan, ana yargıdan farklı bir fikir içeriyormuş gibi görünen cümleleri cımbızla seçip kanıt diye sunmak. hani bektaşi'nin sarhoşken namaza yaklaşmayınız hikayesi gibi.

benzer örneklerini şurada bulmak mümkün: http://www.evrim-teorisi.org//content/view/53/72/

dawkins'in bu cümlelerinin benzerlerini kör saatçi isimli kitabında sıklıkla bulmak mümkün. hatta sanırım chapter 1 bununla başlıyor. evrim teorisi ile ilgili en büyük yanılgılardan birisini, rastgele tesadüflerle gerçekleştiği saptırmasını anlatıyor bu bölümde. okuyun, ne demek istediğini anlayacaksınız, çünkü ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatıyor.

koskoca richard dawkins'in bir anda 180 derece döndüğünü iddia etmek cahil cesareti olsa gerek.