bugün

kilo vermek isteyenlere tavsiyeler

Açılın son 3 ayda 25 kilo vermiş biri olarak (ilk 35 gün 16 kilo verdim) size yardımcı olayım.

ilk olarak ekmeği azaltacaksınız. Günde 1 ekmek yiyorsan onu yarıma indireceksin. Sonra çeyreğe vücut alışana kadar böyle olacak. Sonra hiç yemeyeceksin. Evet yanlış duymadınız hiç ekmek yemeyeceksiniz. (Bende yaklaşık 3 hafta sürdü bunu ayarlamak.)

ikinci olarak, düzenli uyku. Saat 12 dedin mi yatacaksınız. Sabah kalkacaksınız. Bu en önemli etken bakın.

3. olarak şekeri kesiyorsunuz. (alışmaya çalıştığım 3 hafta içerisinde bunu da hallettim.) Çay içeceksiniz mesela, şekersiz olacak. Limonata içeceksiniz, şekersiz olacak. Bunları yapıyorsunuz. Kısacası şekerli hiç bir şey içmeyin. Yiyebilirsiniz fakat içmeyin. Yerken de abartılı olmasın.

4. olarak, abur cuburu keseceksiniz. Daha doğrusu yemek öğünlerini atlamadan ve genellikle sulu olarak yiyin. Abur cubur zaten canınız çekmeyecektir.

5. olarak, bunları yaptığınız zaman mideniz küçüleceği için "vücut yağları korumaya alacaktır" (vücudu strese sokuyoruz burada). azıcık da ucundan spor yapın. Halter kaldırın filan demiyorum, hafif terleyecek şekilde hızlı yürüyün isterseniz koşun da ama abartmayın sakatlanmadan yapın sporunuzu.

6. olarak vücut strese girdiği vakit yani karnınız hiç açlık çekmiyor ve yeme isteğini azaldığı an (bu da yaklaşık olarak 10 güne bir tekabül ediyor) kendinize ödül verin, gidin mcdonald's a burger ' a ne bileyim KFC ye felekten bir gün çalın. Mideniz küçüldüğü için fazla yiyemeyeceksiniz zaten fakat vücudu stresten çıkaracaksınız. (Böylece yağ yakımını arttıracaksınız) Eğer sporla birlikte yapıyorsanız da sarkmalarınız da olmayacak. (Ben ilk 35 gün 16 kilo verdiğim için bu sarkmaları sporla düzelttim. O da yaklaşık 1 ay da toparlıyor.)

bu kadar basit. Şimdi burada kilo vermenin asıl anahtarı metabolizmayı hızlandırmak. Bunun için dediğim gibi düzenli uyku ve öğün atlamadan yemek yemek. az da olsa yiyeceksiniz. Yoksa vücudunuz strese girer, vermek isterken daha fazla alabilirsiniz (diyete başlayıp 10 gün sonra bitirenler dediğimi daha rahat anlar). Mideniz küçüldüğü zaman (otomatik olarak yemek istemeyeceksiniz) 10 gün de bir kendinize süpriz yapacaksınız ki vücut yine strese girmesin.

Eski, olmayan pantolonları giymek kadar haz veren bir şey yok. Bir de Belimden düşmesi yok mu bitiriyor beni . Hadi bu zevki kendinizden esirgemeyin.

not : şişmanlar kulübü