bugün

16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu

Uzun bir entry olacak ama son ana kadar herkesin dili döndüğünce bunu anlatması gerek. Muhtemelen okunmayacak onuda biliyorum ama ben, en azından kendi payıma düşen
Vazifemi yerine getirdiğimi düşünüyorum.

Önce şunu şuraya bırakayım.

http://anayasadegisikligi.../Anayasa_Degisikligi.aspx

Burada karşılaştırmalı olarak değişecek maddelerin şuandaki ve (evet çıkarsa eğer) değiştikten sonraki halini göreceksiniz.

Herşeyden önce bu anayasayı kim hazırladı ona bakmak lazım. Hazırlayan kişi kimdir ? Hazırlayan kişi kandırılmaya çok ama çok müsait ve daha'da beteri -özür dileyerek işin içinden sıyrıldığı için- Bunda bir sakınca görmeyen bir kişidir.
Bu sizce ne kadar güvenilir bir durumdur ? Yani bu kişinin bütün yetkileri elinde topladığı zaman yine kandırılmayacağı ve ülkeyi başka bir felakete (bkz: 15 temmuz) sürüklemeyeceği nereden bellidir ?
Diyorlarki cb ye yargı yolu açılıyor. iyi tamam hoş eyvallahda lakin ! Bu kişiyi yargılayacak kişileri kim seçiyor ? Hemen bakalım ;

3 Üyesi, Cumhurbaşkanının iktidar partisi genel başkanı olarak kontrol ettiği Meclis tarafından seçilmekte,
3 Üyesi, üyelerini Cumhurbaşkanının belirlediği YÖK tarafından önerilmekte ve Cumhurbaşkanı tarafından seçilmekte,

Bu madde 4 kişinin cepte olduğu madde.

4 Üyesi, belli kategori isimleri arasından doğrudan Cumhurbaşkanınca seçilmekte.

Kalan 5 Üye de Yargıtay ve Danıştay'ın gösterdiği adaylar arasından yine Cumhurbaşkanı tarafından seçilmektedir.

Kaynak yukarıda belirttiğim kaynaktır : http://anayasadegisikligi.../Anayasa_Degisikligi.aspx

Şimdi sizce (evet diyecek yurttaşlara soruyorum) burada bir sorun yokmu ? Yani herşey normal ve olması gerektiği gibimi ? Yani bu gezegende yaşayan herhangi birisi kalkıp bunda ne var kardeşim diyebilirmi gerçekten ? Yani bu kişinin seçtiği bu yetkililer tamamen %100 tarafsız olarak cb'yi yargılayabilirmi ?
Bu listenin tarafsızlığına inanıyormusunuz ?

Askeri mahkemelerin kaldırılması konusuda yorumların içerisinde var. milletvekili sayısının 50 kişi daha artırılması konusu ise tüy dikme kısmı.

Çünki bakın, bu kişi ayağına dolaşacak kimse istemiyor ! Köpeksiz köyde deyneksiz gezmek istiyor.
Milletvekilini arttır meclisi doldur herkes tamam desin. Askeri mahkemeleri kaldır kimse ayağına dolaşamasın. Yargıyı kendi adamlarınla doldur kimse hesap so-ra-ma-sın !

Bu kişi bildiğin tek adam olmak dokunulmaz olmak istiyor. Peki sürekli Kendi ayaklarına sıkan, gittiği her yerde başbakanlığın ne kadar lüzumsuz olduğunu anlatan asrın başbakanı binali bey ne demişti bi hatırlayalım.

Bu sistem bürokrasi cehennemidir. Yapılmak istenen icraatlar gecikmektedir, yavaşlamaktadır.
Yani diyorki hazret bu sistem ayağımıza dolaşıyor kardeşim. Hesap vermekten iş yapamıyoruz (Bu arada gensoru verme işlemide kalkıyor) Ayağımıza dolaşıyor bu sistem, rahat rahat alıp satamıyoruz. Milletin amına koyacağız diyen orospu çocuklarına iş veremiyoruz ! Araplara ormanları veremiyoruz, devlet araZilerini birilerine rahat rahat peşkeş çekemiyoruz diyor !
Hesap sorup duruyorsunuz, bizi meclise ve adalete gönderip duruyorsunuz sizlemi uğraşacaaaaz yahu diyor.

Hazretin söylediklerinin aksine mevcut sistem, eğer şeffaf olunursa, açık olunursa, hesap vermekten korkulmaz ise, herşey kanun ve nizamlara uygun devlet yararına yapılırsa eğer kesinlikle kimsenin ayağına dolaşmaz dolaşamaz kArdeşim !
Bu sistem sadece katakulli yapanların, dolandırıcıların, saman altından su yürütenlerin devletin malını, mülkünü araZisini ona buna peşkeş çekmek isteyenlerin ayağına dolaşır.

Anladınmı güzel kardeşim ? Mevcut sistemde bazı şerefsizler ve cb'mizin gözdesi o dış mihraklar cumhurbaşkanını geçse meclise takılıyordu, meclisi geçse orduya takılıyordu, orduyu geçse adalet sistemine takılıyordu. Mevcut sisteminiz tam anlamıyla devletimiz üzerinde bir savunma kalkanıydı.

Peki şimdi ne olacak ? En başta yazdığım kandırılmakla ilgili paragrafı hatırlayın lütfen. Bütün bu sistem yok edilip bunlar tamamen cb ye bağlanacak. Yani cb'yi geçen, yani yine kandıran ! ülkenin anahtarını eline alacak. Sonra geçmiş olsun.

Bak güzel kardeşim amerika hariç başkanlıkla yönetilip refah bulan tek bir ülke yok. Amerika ise başkanlık sisteminin temellerini atmış, 285 yıldır bu sistemle yönetilen bir ülke.
Ve Bu gezegendeki bütün ülkelerde geçen bir para birimine sahip bir ülke. Adam parasını satıyor parasını ! Anlatabildimi ?
Bu ülke 300 yıldır bu sistemden şaşmayan ve olup olabilecek bütün açıkları yanlışları kapatmış, düzenlemiş dünyaya'da parasını satabilen bir ülke. Sen ise o paranın altında ezilmemek için(ki hala eziliyorsun) parandan altı sıfır atmış bir ülkesin.

Çok acil geçilmesi gerektiği için 2019 yılında yürürlüğe girecek olan ! bu Başkanlık sisteminin ülkemiz için en ufak bir faydası yada getirisi yoktur. Örnek alınan -ki onuda yalan yanlış ve alakasız bir şekilde kopyaladık- bu sistemle yönetilen o ülke dünyaya parasını satan ve 300 yıllık bir deneyime sahip olan ülkedir. Sapla samanı birbirine karıştırmamak gerekir.

Kaynak : https://tr.m.wikipedia.or...C5%9Fkanlar%C4%B1_listesi

Bu sebepten Henüz vakit varken, henüz geç olmamışken bu tasarıyı tekrar okuyup tekrar düşünmek gereklidir. Bu, bu ülkede yaşayan herkesin vazifesidir, boynunun Borcudur.

#hayır