bugün

hayır diyenlerin hayır demek için nedenleri

mevcut sisteme kıyasla getirilmesi gündemde olan sistemle alakalı şöyle bir sorun var.

Diyelim ki başkanlık geldi anayasa değişti.

Demokrasimiz güçleniyor ya kendi ideallerime uygun bir aday bulup onu meclise soktum. benim isteklerim doğrultusunda iyileştirme yapmak istedi. Başkana gidecek ve diyecek ki bu çocuğu sevmem çünkü alkol kullanıyor. (bkz: veto)

yine başka birinin isteği için başkana gidilecek diyecek ki hayır bu çocuk dövmeli. (bkz: veto)

devam edelim biraz daha. diyelim başkanımız vefat etti, devir değişti ve başkanlığın getirilmesinde payı olan insanların aksi görüşünde biri lider oldu.

O zaman da siz mağdur olacaksınız ve bu durum bizi daha çok ayrıştıracak. sence ne olacak bunun sonucunda ?

Şimdi cumhurbaşkanı yargılanması daha kolay olacak diye bir şey var ama bu yargılamayı senin en yakın arkadaşın yapacak diye düşünelim. en yakın arkadaşın seni diyelim suçlu buldu. bunun için yargılama için bulunacak diğer adaylara bakacak ve diyecek ki bu adamı istemiyorum gitsin malum örgütle bağlantısı var. Bunu yapmayacağını düşünmüyor olmak ingiliz atı olmakla aynı şey bu arada kusura bakmadan söyleyeyim.

Tüm dünyanın kıskandığı bir devleti 15 yıldır yöneten bir zihniyet bu denli çok kandırılması ve hala mağdur edebiyatından beslenmesinin başka bir açıklaması sanmıyorum olsun.

Bu senaryolar daha uzar gider ama 15 yıldır bitmeyen bir uzun metrajın içindeyiz zaten. kaderimizi biz yazmıyoruz maalesef.

oy kullanmak sembolik gerçekten ama insan inanmak istiyor nasıl yaradana inanıyorsa insan.