bugün

yargılanılacak dediğin adamın yargılanması için öncelikle 600 milletvekilinin 400'ü tarafından onay gerekiyor. varsayalım bu onay verildi, atandığı yüksek mahkemede sevgili başkanı yargılayacak 15 divan kurulu üyesinin 12'sini yine sevgili başkan atıyor. bu sadece bir çakallık, senin "lan aslında mantıklı aq" dediğin her maddenin altında bu çakallıklar yatıyor. iyi oku, iyi öğren.
ben şahsen bu kullandığım oyun, gelecekte de kullanacağım son oy olmaması için hayır diyerek şansımı deneyeceğim. ama biliyorum ki çoğunluk ruhunu, iradesini, evini, çoluk çocuğunun rızkını babasının oğlu olmayan bir kişiye teslim etmeye hazır. yani koyunlar yenilince biz de yenik sayılacağız gibi bir his var içimde ama haydi hayır'lısı.
yargı atamalarını başkanın yapması. Unutulmamalıdır ki yargı bağımsızdır.
sırf evet diyenlerin evet demelerinin nedenlerini bilmemelerine inat olsun diyedir efendim. siz çomarlık yaparken amk, hep biz mi akıllı olacağız.
sen neye evet diyorsun ortada bunca pislik, yalan, dolan, hırsızlık, aymazlık varken.
(#36037323)
yine bir aktroll zırvasıdır.

yargı diye bir şey sadece tabelada kalacak olduğundan hayır demektir.

17-25 aralık yolsuzluk haftasında hakim karşısına bile çıkmadan mecliste kendi kendinizi nasıl akladığınızı, milletin meclisine kara leke sürdüğünüzü unutmadık.

şimdi bu vatandaşın eline yargıyı komple emanet edip, bunlardan adalet mi bekleyeceğiz? ya bi silktirip gidin, şu sözlüklerin 10 yaş altı çocuk versiyonu falan varsa oralarda yazın. belki onlar kanar zırvalarınıza.
Bu adamlar seçim öncesi "bizi seçerseniz rejimi değiştireceğiz, başkanlık sistemi getireceğiz" dediler mi? demediler halkın devleti yönetin diye verdiği oyu kafalarına göre rejim tartışmasına sonrasında da seçime götürmek neresinden bakarsan bak doğru değildir,

görüyorsunuz ki evet çıksın diye yapılmadık maymunluk kalmadı, hollanda, almanya örneklerine çok güldük bilesiniz,

tek bir adama ve çevresindeki (kızı,damadı,oğlu vs.) insanlara ülkenin kaderini,geleceğini teslim etmemek için (HAYIR).
ADALET'in olmaması bence yeterli bir sebep.
Mevcut anayasanın 123 ve 126 ncı maddelerinde değişiklik yaparak bu değişikliğin 16 nisan da kabul edilmesi durumunda AKEPE nin cumhurbaşkanının istediği an doğu ve güneydoğuda özerklik adı altında eyalet sistemlerinin oluşmasına izin vermesi ve buna engel olabilecek hiç bir karşı gücün olmaması sebebi ile

HAYIR

diyorum.

Daha çok var ama şimdilik 2 madde ile devam edelim.
Resmi Gazete’de 22 Mart 2008’de yayınlanan “ Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 10. maddesinde yurt dışında propaganda yapılması şu ifadelerle yasaklanmıştı:
Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz.

bu maddeye daha başbakan uymazken yapılacak yeni maddelere uyulucağını düşünmediğim için hayır.
Bir seçimle ülkede yaşanan kaosu bitirme güvencesi veriyorlar ama bunu gecmiste yapmadilar. Bu zaman diliminde yapamıyorlar daha dogrusu yapmak istemiyorlar. Ne kadar ironik.
Bağımsız bir milletiz diyorlar ama halka bu hakki tanımıyorlar.
Sen apartman görevlisi işini iyi yapiyor veya öyle gerekiyor diye ona evinin tapusunu verir misin? Hayir. Ben de oyle dusunmustum.
hayır diyecek olan medeni insanlar, adam gibi açıklama yapmış, durumu madde madde izah etmiş.. başlığı açan mümin görünümlü kefere ise verecek cevap bulamayınca küfre sapmış..

ne oldu len beynin yetmedi mi küfretmeden cevap veremedin mi?

hayır diyecek olanlar neye hayır diyeceklerini çok iyi biliyor, sen fındığını yorma..
Ortulu odenek yok bilmemne derken sayistayin hepsini goz ardi etmesi ve en sonunda patlayacak noktaya geldigi icin sayistayi komple kapatmak zorunda kalanlarin kapatmasini istemedigim icin hayir diyorum.
Madde 87 bile yeterli değil mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görev ve yetkileri, kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak; bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek; para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek;milletlerarası andlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak,Türkiye Büyük Millet meclisi üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek ve Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmektir.

Değişiklik nedir: Anayasa teklifinin 6. maddesiyle (Anayasa komisyonu'nda 5. madde olarak kabul edilmiştir), Anayasa'nın 87. maddesinin değiştirilmesi teklif edilmekte ve "bakanlar kurulunu ve bakanları denetlemek..." görev ve yetkisinin, Türkiye Büyük Millet meclisi'nin görev ve yetkilerinden çıkarılması öngörülmektedir.

Değerlendirme: Bu durum, teklifin kabulü halinde, artık Türkiye'de yasama organının Yürtme Organı üzerinde anayasal araçlar yoluyla herhangi bir siyasi denetim sahibi olamayacağı anlamına gelmektedir. Üstelik bu durum,Yasama ve Yürütme Organları arasında "Sert kuvvetler ayrılığı" modeli olarak bilinen ABD tipi saf Başkanlık sistemlerini bile aşan bir değişiklik önerisidir. Zira anılan ülkede Yasama Organı (Kongre) Başkan'ın birlikte çalışacağı bakanların göreve getirilmesinde önemli ölçüde söz sahibi olmaktadır. Dahası, Kongre Bütçe Yasası yoluyla, Başkan'a harcama yetkisi verme tekelini elinde bulundurmakta ve Yürütme Organı üzerinde etkili bir denetim sahibi olabilmektedir.

Bu kapsamda, önerilen Anayasa değişikliği teklifine bakıldığında, her şeyden önce Cumhurbaşkanı'nın Bakanları tek başına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayı olmaksızın göreve atayabileceğinin öngörüldüğü anlaşılmaktadır.Dahası Cumhurbaşkanı tarafından hazırlanan Bütçe Kanun teklifi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından süresinde yürürlüğe konulamaması durumunda bir önceki yılın bütçesinin yeniden değerleme oranına göre artırılarak yürürlüğe konacağı kabul edilmektedir.

Benim herşeyden çok merak ettiğim nokta; AKP'yi 15 yıldır iktidarda tutan bu sistemin neresinin beğenilmediğinin AKP'li yetkililerce, evet diyeceklerce nedeninin anlatılması. 2 yıl sonra yeniden "aldatıldık, yanılmışız" mı diyecekler.

Şu anda "EVET" i savunanlara karşı olağanüstü serbestliğe karşı "HAYIR" diyeceklere yapılan uygulamalar, despotluk, kimi yerlerde şiddet, tehdit bile evet diyecek olmama yeter aslında. Korkmasalar bunları yapmazlardı, haklı olduklarına inansalar üst geçitlere asılan "hayır" pankartlarını sökmezlerdi. Güçlü olsalar "HAYIR" diyecek olanları taşıyan otobüslere saldırmazlardı.

Asıl "EVET" diyecek olanlar cevap veremez neden evet dediğine.
görsel - cemaatçiliğe hayır.

http://www.uludagsozluk.com/e/25435620/ - felaketlere hayır.

görsel - teröre hayır.

görsel - putperestliğe hayır.
görsel - anti milli iradeciliğe 'hayır'

görsel - adam kayırmaya 'hayır'

görsel - dini sömürmeye 'hayır'

görsel - doğudaki ölümlere 'hayır'
ben vatanımı milletimi seviyorum başbakanımı cumhurbaşkanımı seviyorum ve bu yüzden hayır diyorum.
yemin ederim hayır diyen tiplerin bu kadar özürlü boyutta olduklarını bilmiyordum. bunların bir tanesi eğer maddeleri okuduktan sonra karar verip 'hmm hayır demeliyim' DEDiYSE beni siksinler amk. önce hatır diyip sonra bahane uyduran götçü ibneler sizi. lan o maddelerde saydığınız şeyler yok. ananızı avradınızı George coloney siker böyle yaparsanız bak güzel çocuğum ama.
Cumhuriyet rejiminin değişmemesi ve koskoca bir ülkenin bir kişinin himayesine girmesini kabul etmediğimden dolayı hayır.
çünkü hayırda hayır var. xd (x drive)
hani şu sürekli sızlanılan bop varya onun yolları açılırken aşılması gereken en büyük köprü türkiye'nin yönetim şeklidir. sistem değişince gelsin eyalet gelsin özerklik en sonunda ise parçalara ayrılan türkiye'den kopartılan topraklar. tabi bunlar 5 yılda olmayacak. 20 30 yıl sürebilir.
Zihniyetine tüküreyim diyeceğim de zihniyet bile yok.
akp' nin yürüttüğü insanları bölen, ayrıştırıcı, ötekileştiren, yaftalayan propoganda tarzı bile yeterli. siyaset halkı birbirine kırdırmak için yapılmaz. bugün iki tarafa ayrılmış, birbirinden nefret eden insanlar olduysak akp ve politikaları yüzünden.

bunun için hayır.
zamanında fetö'nün bir numaralı destekçilerinin şimdilerde düşman kesilmesine inanmadığım,
tek adam rejminin bize asla bir fayda getimeyeceğine inandığım,
anayasa maddelerinin tamamında saçmalıklar olduğunu gördüğüm,
türkiye cumhuriyeti devletinde parlamenter demokrasinin her zaman daha iyi olacağını düşündüğüm,
bazılarının koltuk sevdası yüzüne ülkeyi sattığını gördüğüm
ve özgür düşünce, fikri hür insanların da konuşma hakkının olduğunu düşündüğüm için hayır diyorum!
ben bir şeyi merak ediyorum.

sayın yıldırım, yarın bayık çıksa, bizce de evet olmalıdır dese; vazgeçecek mi?