bugün

16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu

başkanlık sistemi ile sonsuza kadar sürecek bir ohal dönemi gelecek rkdşlr. pkklılar bangır bangır biji biji miting yapabilirken siz mahallenizde niçin su akmadığını yüksek sesle soramayacaksınız bile; sorduğunuz an yallah mahkemeye diyecekler.

başkanlık sistemi ile birlikte kararnameler rejimine geçilecek. başkan dediğimiz kişi sizden hoşlanmayan yancılarının yalan ihbarı ile sizi bir kararname ile açığa aldıracak. siz üzüntüden felç geçirip öldüğünüzde göreve başlama kararnameniz yayınlanacak. işe dönmüş bir ceset olacaksınız. yancılar terfi etmiş olacak.

başkanlık sistemi ile bakanların hiçbirinin adını bile bilmeyeceğiniz bir dönem başlayacak. adlarını bile bilmeyeceksiniz çünkü gerek kalmayacak, çünkü onları denetleyebilecek hiçbir güç kalmayacak. oy verip seçtiğiniz milletvekili yanlarına gidip benim bölgemin şöyle bir sorunu var diyemeyecek, yani bugünkü anlamda milletvekilliği diye bir şey kalmayacak. hiçbir organik ilişki üretemeyen el kaldır el indir otomatı seçmiş olacaksınız.

başkanlık sistemi ile meclis diye bir şey de kalmayacak. muhalefet ses yükselttiği sırada başkan denilen zat bir işaretle meclisteki uzantılarına sürekli olarak kendini feshetme emri verebilecek. ha yeni meclis, de yeni meclis derken başkancığım işler yürüsün diye istediği khk'yı kimseye hesap vermeden çıkarmış olacak.

yani özetle, referandumdaki değişikliklerin kabulü türkiye'yi kesintisiz bir kaos sürecine sokmuş olacak.

referandumda hayır, kaosa denmiş bir hayırdır !