bugün

ygs 2017

ygs sınavından çıkıp terli terli bu başlığı okuyan ' ula mat herkese zor muydu acaba hassiktir ya 10 işaretledim'ci genç kardeşler. toplaşın, anlatıyorum.

şimdi ben eski bir mühendisim. eski dememin nedenini boşver sığır, demek istediğim ben matematiğin allahını gördüm üniversitede. bunun sonucu olarak da 40'ta 40 işaretledim tabiki. yorum yapacak olursam, matematik zordu. için rahatlasın diye söylemiyorum. şimdi mühendis olmayabilirim ama daha ölmedik, matematik unutmadık. benim kadar matematiği iyi yapan cidden çok sayılıydı üniversitede. ve ben diyorum ki zordu. 1 dakikada yapılması esas değil mi? o problemleri okumak zaten 1 dk sürerdi. ve düşünmeniz gerek nasıl bir yoldan gideceğinizi. matematik düşünmeden olmaz olursa adı matematik olmaz bakkal da yapar 2 ile 2 yi topla... bu da en az 1 dk alır. işlemler de çok uğraştırıcıydı. 2 dk çözüm sürer en az, lise seviyesinde. yahu liseli çocuklardan bu kadar matematik, geometri beklemek nedir? sen okullarında bu kadar eğitim veriyor musun? her yerde mevcut olan imam-hatip liselerin bilim irfan yuvası falan mı?

fen içinse: bence fizikte işlemsiz sorular, işlemli sorulardan daha zor. kolay görünebilir ama sen 1,2 dersin 3'teki küçük bir kavramı fark edemezsin soru gider... kimya içinse bence asıl kimya budur. bırak arkadaş organiği falan, kimyayı hayatla birleştirin. basit de soruyorlar. eliyici soru yoktu. biyolojiyi allah vere yaptım, sadece bir üre sorusu vardı onun cevabı mantıksız geldi.

felsefeye ve dine baktım ikisi de hak getire zaten kalem oynamıyor.

gerisini çözmedim.

son olarak, sınavı silkeyim gençliğinize bir şey olmasın.