bugün

referanduma evet diyenler neden evet diyor

"kafa yormayın hayır diyenlere bakın yeter" diyen burhan kuzu bile ne denli bilgi sahibi ve donanımlı olduğunu açıklıyor aslında. beyni yok fikri var tayfası.

denetimsiz demokrasi olmaz. cumhurbaşkanının denetleme mekanizması diye birşey de yok mevcut sistemde. 400 mv. ile fesih yetkisi var. bu da zaten egemen olan çoğunluk demek olur. dolayısıyla sadece örnek olarak söylüyorum akp mv. tamamı ve muhalefetin %80 i istemediği sürece cumhurbaşkanı denetlenemeyecek. sözde demokratik denetim ama pratikte imkansız.

cumhurbaşkanı artık yaptığı işlerden de yargınalabilecekmiş. bu da demokrasi demekmiş. yani eskiden cumhurbaşkanlarının tamamı tecavüzcüydü, hırsızdı, karısını çoluğunu çocuğunu kesiyordu ama yargılanamıyordu, artık yargılanabilecek. ulan eskiden zaten cumhurbaşkanlığı makamı sembolikti, yürütmenin başı başbakandı. yolsuzluğu mevcut sistemde bile denetlenemez hale gelmişken artık iyice dokunulmaz hale geliyor. buna da kalkmış birileri demokrasi diyor.

hoş ben burda bütün maddeleri tek tek saysam yine de anlamayacaklar. zira beyni yok fikri var tayfası. sadece şunu söylemek lazım. dünyada amerika dışında başkanlık siteminin tek adam rejimine dönüşmediği ülke yoktur. amerikada başkan içeri girdiğinde herkes ayağa kalkar. yargı mensupları hariç. kuvvetler ayrılığı budur. buna rağmen amerikada bile başkanlık sistemi kusursuz değildir.