bugün

bilimin tüm dinleri çürütmesi

Adam doğru söylüyor. Yerden yere vurmuşsunuz. En basitinden bilim tek doğru kabul eder. Ama yeryüzünde bir çok din var. Ve Sen hiçbirine yanlış diyemezsin.

Aslında olay şu; nesnel ve öznel düşünceyi savaştırıYorsunuz. bilimin mükemnel bir dünyası var. Ama gidip de bunu inançlara uygulayamazsınız. Bilimsel bir gerçeği savunabilirsiniz ama neden inatla inanç savunursunuz anlamış değilim. Adı üstünde inanç, kişiden kişiye değişen bir şey.

Evrim teorisi neden reddedilir onu da anlamam mesela. Tanrı kişiyi isterse maymundan yaratamaz mı? bu şimdiki sizi maymun yapmaz korkmayın. insanın kibri bu da. Ben mi maymundan gelicem? düşüncesi.

Hem bilimle uğraşın hem istediğinize inanın arkadaşlar. Inancınızı da bilimle açıklamayı bırakın artık. Dinin özüne aykırı çünkü. Zaten böyle olduğu için adı inanç. Kanıtlamak zorunda drğilsin sen buna inanıyorsun sadece. bu demek değil bilimi bi kenara koy. Demek istediğim ikisini de benimse, özümse. Git krem peynire tap istersen. Bu bilimle uğraşmana engel değil. Bilim de krem peynire tapmana engel değil.