bugün

istanbul üniversitesi hukuk fakültesi

öğrenci temsilciliği tarafından şöyle bir açıklama yapıldı:

--spoiler--

Dün IŞiD üzerine yapılan haber üzerine, hepimizin bildiği fotoğrafın sosyal medya üzerinden yayılmasıyla haklı olarak hepimizi bir endişe sarmıştı. Dün söylediğim üzere, bugün güvenlik amirleri ve müdürleriyle görüştüm. Görüşmeyi şu şekilde özetleyebilirim:

Fotoğraftan sonra okulda olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştır. Bir helikopter havadan okulu gözlemektedir. Okul dışında özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla sivil polisler hazır beklemektedir. Okul içerisinde sayısı bilinemeyecek kadar sivil polis bulunmaktadır. Bunun yanında okul içinde görevli polisler direk olarak Cumhurbaşkanlığı'na rapor vermektedir. Bu nedenle okul yönetimi üzerinde de baskı çok fazladır. Güvenlik görevlilerinin sayıları arttırılmış, hepsi tecrübeleriyle görevlerinde hazır bir şekilde beklemektedir. Okulda iŞiD faliyeti yürüten *malum* *grubun* tüm üyelerinin kimler olduğu güvenlik görevlileri tarafından bilinmektedir. Dün Rektörlüğün talebi üzerine bundan sonra sürekli olarak kapılarda sivil polisler de bekleyecektir.

Bu noktada bizlere düşen görev metanetli olmanın yanında, şüpheli herhangi bir şey gördüğünüzde derhal güvenlik görevlilerine bildirmenizdir. Bu ise görevli amirlerin sizlerden ricasıdır. Çünkü her zaman en iyi istihbarat halktır.

Alınan tüm bu önlemler güvenle derslerimize ve sınavlarımıza yönelmemiz için yetecek niteliktedir. Güvensizlik ve endişe her zaman iyi olan durumu dahi kötüleştirir.

--spoiler--