bugün

gre

Verbal kısmı gerçekten bacı siken sınav. Sadece bu sınavın verbal kısmıyla uğraşmamak için gidip IELTS aldım diyebilirim. Amerika' yı bilmem ama avrupa' daki üniversitelerin bu konuda bir bug' ı var: Avrupa' daki bir çok okul IELTS yada TOEFL' dan C1 seviyesinde bir skor yaptığınız zaman, GRE yada GMAT ' ın sadece quantitive kısmını kıstas olarak kabul ediyorlar. Tanıdığım bir kaç nefer bu şekilde avrupa' da yüksek lisans/doktora bileti aldı.

Bir kaç ay içerisinde bende bir gre çıkartması yapacağım , quantitive bölümünden de iyi bir skor alırsam demeyin keyfime.

Bu arada GRE ve GMAT arasında araştırıp oğrenebildiğim kadarı ile pek bir fark bulunmamakta. Sadece GRE' ın quantitive kısmı kolay verbal kısmı zorken, GMAT' ın quantitive kısmı kol gibi buna keza verbal kısmı kolaydır. Birde başvurulmak istenen programlara göre farklılık gösteriyor. Mesela Ekonomi alanında bir study tercih edilecekse GRE üniversiteler tarafından tercih edilirken, işletme alanında bir study' de GMAT tercih edilmektedir.

Daha önce girip yardım eli atabilecek yazarlardan yeşillendirme beklemekteyim, çok mutlu olurum.