bugün

dağ 2

ahmet pınar vasıtasıyla facebook üzerinden filmin belli zaman aralıklarıyla paylaşılan fragmanlarını izlediğimde keşke bu kadar görüntü vermeselerdi, her şeyi gördüm havasındaydım. ama filmi izlediğimde gerçeğin bu olmadığını fark ettim. bu arada ahmet pınar filmde astsubay başçavuş eşref çullu rolünü üstleniyor aynı zamanda çekim aşamasında ekibin eğitmenliğini de yapıyor. okuyorsa selam olsun, çok güzel bir iş çıkartmış.

filmde türkçülüğün ön plana çıkartılması, özellikle hüseyin nihal atsız beğ'in hatırlanması çok hoşuma gitti. yolların sonu kitabından kahramanların ölümü şiirinin her 2 dizesinin bir sahnede okunması ve okuyanında; türkçü, milliyetçi cüneyt arkın'ın oğlu murat arkın'ın olması filme ayrı bir güzellik katmış. kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için! kısmında gözlerimizi doldurmuştur.

kullanılan mühimmat manevra fişekleri tahminimce. olaya ayrı bir gerçeklik katmış. mpt 76 tüfeğinin kullanılması yani yerli üretim bir saldırı tüfeğinin tercih edilmesi oldukça yerinde olmuş. diğer tüm filmlerde olduğu gibi her sıpeyşıl forsısların * kullandığı m4'ler burada yok. kullanılan nişangahlar oldukça iyi, orjinal parçalar olması muhtemel, ince detayı düşünmüşler gibi.

patlama sahneleri oldukça iyiydi. top atışları, tuzaklama, mayın fikirleri ve görsellikleri harika olmuş. o youtube'da izlediğimiz gerçek görüntülerden ayırt edilmiyor, belkide gerçekten boş alana top atışları yapılmıştır bilemiyorum *

o kafalardaki tek adamın hayalet gibi oradan oraya girmesi, herkesin boğazını kesip çıkması vs. hayal ürünü olaylar yok, takımın önemi ortaya çıkarılmış. tıpkı gerçekte olduğu gibi. amerikalıların contact!!! move up! terimleri temas, görüntü! şekline çevrilmiş iyi olmuş.

filmde genel olarak zaman oldukça karışık. çatışmanın ortasındayken bir anda 6 yıl önceye gidebiliyor, bir anda bulunduğun ana dönebiliyorsun. bu ilk filmde de vardı, bu filmde de var. yönetmenin tarzı olduğunu düşünüyorum.

ve geldik arıza bekir'e. bekir her zaman ki bekir. küfürbaz ve düz mantık. ama türk, biz de türk! *

unutmadan kulaksıza dikkat gençler.

uzun lafın kısası çok iyi be, çok iyi.