bugün

darbeye devrim demek

"menfaatçilikte ve hortumculukta devrim" demektir aynı zamanda... oooh, götüüür!!
.......

haberden bir bölüm:

TIR FiLOSU KURAN 'DARBECi' BiLDiRiYE SAHiP ÇIKTI

Refik Koraltan'ın gelini Süheyla Koraltan'ın '27 Mayıs servet ihtilaliydi' şeklindeki sözleri tartışılıyor.

Koraltan, Zaman'a yaptığı açıklamada "Büyük sıkıntılar çektik. Bunları bize yaşatanlara bakın; kiminin TIR filosu, kiminin büyük şirketleri var. 27 Mayıs, her şeyden önce servet ihtilalidir." demişti. Koraltan'ın 'darbenin ardından servet sahibi olmakla' suçladığı isimler arasında eski Milli Birlik Komitesi üyesi emekli Yüzbaşı Numan Esin'in de bulunduğu ileri sürüldü.

Halen 1961 Anayasası ve Çağdaş Demokrasi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Numan Esin, Esin Nakliyat'ın sahibi olarak biliniyor. Darbe sonrasında yaşanan yolsuzluklara örnek olarak ise 'Alyans Evler' gösteriliyor.

Darbeden sonra askerler, bozulan ekonomiyi düzeltmek için 'alyansınızı hazineye bağışlayın' kampanyası başlattı. Kampanyaya Vehbi Koç 26 kilo altın ve 1 bina bağışladı. işçi, öğretmen ve öğrencilerden de yoğun katılım oldu.

Hazinede yüklü miktarda altın birikti. Ancak halk, Ankara Yücetepe'deki askerî lojmanların halktan alınan bu alyanslarla yapıldığı iddiasının ardından kampanyadan desteğini çekti.

'Alyans Evleri' iddiasını CHP de kabul ediyor. CHP istanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, TBMM Genel Kurulu'nda 2 Nisan 2003'te yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"27 Mayıs 1960'tan sonra -hepiniz hatırlarsınız- bir alyans bağışı vardı. Halkımız alyansını bağışladı, onun karşılığında kendilerine beyaz, ucuz metalik alyanslar verildi. Sonra 'bu alyanslar ne oldu' diye araştırıldığında; işte, bir Alyans Evleri yapıldı, Alyans Mahallesi kuruldu; o kadar."

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de 9 Ağustos 2005 tarihli yazısında şunları kaydetmişti:
"27 Mayıs darbesinden sonra toplanan alyanslarla inşa edilen evlerin hangi 'Kuvvacı idealler' için harcandığını hepimiz çok iyi biliyoruz."
......

hayretle okuduk.

tamamı burda: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=694966