bugün

türbanlı olup bira içen kızlar

son derece normal bir olaydır. insanlar inançlarında özgürdür.
en absürd bakış açısıyla bu kız içki içmenin günah olmadığını ama saçını açmanın günah olduğunu düşünebilir ve saygı duymak gerekir. bence de hrisritanlık inancı çok anlamsız ama hiç bir hristiyana bu böyle olur mu demedim.
ikinci bir bakış açısıyla şunu diyebiliriz: bu kız saçını açmanın günah olduğuna inanmıştır, içki içmenin de günah olduğuna inanmıştır. ama bir günaha işlemeyi göze almış, diğerini göze almamıştır. zira namaz kılıp içki içen ya da her gün içki içip de ramazanda içmeyen insanlar da vardır. ya da senede sadece bayram namazlarına gidip başka namaz kılmayanlar vardır. tutup da bunlara sen zaten namaz kılmıyorsun bayram nemazında ne işin var diyemeyiz. aynı mantıkla gidip de o kıza sen içki içiyorsan saçını kapatamazsın diyemeyiz.

işin dini yönüne bakarsak herkes kendinden sorumludur dolayısıyla bir hata varsa sorumlusu sadece o kızdır.
işin sosyal yönüne bakarsak burası özgür bir ülkedir. herkes bir başkasına zarar vermediği sürece istediğini yapabilir. nasıl ki saçı açık bir kız özel bir gecede saçını kapatıp dua ediyor, camiye gidiyorsa; kapalı bir kızda içki içebilir. bu sadece onu ilgilendirir. aksini düşünmek kız erkek ayrımcılığı yapmak olur. şöyle ki: namaz kılıp içki içen erkeği birini seç diyemeyiz, ama kıza ya saçını aç ya da içme demiş oluruz.