bugün

son 10 yılda türk ekonomisinin çağ atlaması

ciddi ciddi bir şeyler yazmayı düşündüğüm için bile kendime kızdığım mevzudur. adamlarda sebzeden hallice beyin var ve gerçekten 10-15 dakika vakit ayırıp bir şeyler yazmayı düşündüm ancak arada bir entiri gözüme çarptı ondan sonra kendime kızdım böyle tiplere ne anlatabilirsin ki diye..

--spoiler--

yazık, sözlükte ekonomiden anlayan tek bir muhalif yazar yokmuş. ortaya bu çıkıyor. muhaliflik edecem diye yazılanların hepsi çöp.

muhalif basının ekonomi servisleri daha inceden çakmanın derdinde. aman noolursunuz burda duralım. çok büyüdük, başımıza gelecek var minvalinde.

bir de 30 yıldır hep 17-18 inciyiz tayfası var. artık kimler ezberlettiyse bilmiş bilmiş aynı nakaratı tekrarlıyorlar. iyi de,

- bunların bir kısmı uzakdoğu ülkesi yani aman tarım yapalımcı değil, ihracat canavarları

- yine bir kısmı son 30 yılda petrol keşifleriyle ekonomisini dopingledi.

artı 19. yüzyılda osmanlı da belki de dünyanın 8.-9. ekonomisiydi atatürk geldi 17. liğe düştük denebilir mi?

tanım: ister çağ atlama deyin, ister çağı yakalama. ortada olan bir gerçek.

--spoiler--

allahını seven üzerime toprak atsın.. özellikle giriş cümlesi muhteşem ötesi. sözlükte ekonomiden anlayan tek bir muhalif yazar yokmuşmuş. artık kızamıyorum bile bu kadar cehalete ancak gülünür * nasıl bir hayal dünyasında yaşıyor bu ülke insanı bilemiyorum ancak bildiğim tek şey varsa bu sabiler elleri ekmek tutmayan baba parası ile yaşamlarını devam ettiren çocuklar yoksa hayatlarını kazanabilmek adına bir şeyler yapabilmek adına çabalayan insanlar bu kadar düşük seviyelerde olamaz. ekonomiden ne anladıkları da çok önemli tabi elemana ekonomi dersin ithalat ihracattan bahseder sana örnekte görüldüğü gibi. bir yerlerden bir şeyler duyuyorlar ama duyduklarının ne olduğunu bile bilmiyorlar ancak gelip buralara yazma cüretini gösterebiliyorlar çok ilginç..