fatih üniversitesi

kız arkadaşımın ingiliz dili ve edebiyatı okuduğu üniversiteydi. şu an bin pişman bu üniversiteyi seçtiğine ama yapacak bir şey yok.

ilk başta fatih üniversitesinde okuyanlar, istanbul üniversitesine gidecekler ve okudukları üniversiteye verdikleri para kadar istanbul üniversitesine de ödeyecekler dendi. bu güzel bir haberdi aslında, en azından kız arkadaşım istanbul'da okumaya devam edecekti. şimdi ise yök utanmadan, mağdur edilen öğrenciler hakkında puanı yettiği üniversiteye gidecek diyor. daha bu sabah okuduğum habere göre bursları da kesmişler.

ne olacak şimdi benim kız arkadaşımın mağduriyeti? kendisinin fatih üniversitesini yazmasının nedeni istanbul'da oluşuydu. istanbul harici bir yere gitmesini de hiçbir şekilde istemiyoruz. ya garantör üniversite adı altında kendi kampüslerinde okumaya devam etsinler ya da istanbul üniversitesine nakledilsinler. ikinci bir şeçenek istemiyoruz.

not: ayrıca şunu belirtmek lazım, bu üniversitelerde okuyanların hepsi cemaatçi değil. bizzat kız arkadaşım ve ailesi seküler.

biriside "mimarlık 20.bin.parayı kıyıp fatihe gitti.bu olaylar sonucu devlet üniversitesine verilecek.tamam gene aynı parayı ödeyecek olabilir ama diplomada kaliteli bir üniversite yazacak." yazmış. sen belki bunu kendince adaletsiz olarak görebilirsin ama peki ya benim kız arkadaşıma yapılan adaletsizlik ne olacak?