bugün

mini etek giymeye izin vermeyen baba

Benim de babamdır.
Hayatımda etek giydiğim sayılı gün vardır, belki en son 6. Sınıfta falan giymiştim. Üniversite mezuniyetime elbise aldık annemle, beyaz, çok kısa değil dizin dört parmak falan üzerinde. Ama herkes çok yakıştırıyor, beni etekle belki de ilk kez görüyor arkadaşlarım mesela.
Mutlu oluyorum ama utanıyorum da bir yandan yıllardır giymiyorum sonuçta farklı hissettiriyor... Bir özgüvensizlik var.
Neyse babam da pek karışmaz bana hatta ilk bikinimi o almıştı bana.

"ben doğruyu yanlışı öğretirim gerisi ona kalır" derdi hep.

Neyse mezuniyete iki gün kalmış elbisemi almışım. Babama gösteriyim dedim fotoğrafını çekmiştim gösterdim...
Bana baktı, ve "bunu giyersen ben gelmiyorum" dedi. Bir hafta boyunca ağladım. O kadar dokundu ki. "istersen giy ama giyersen gelmem" dedi.

Amcam geliyor yengemle, ben götürürüm seni baban götürmezse diyorlar. istesem dedeme söylerim onlar zaten götürür beni onu da biliyorum. Erkek arkadaşım da istemiyordu giymemi kıskanıyordu ama halimi gördü o araba kiralar ben götürürüm seni diyor. Ailem gelmez senle gideriz diyor...
Ailelerimiz, annemiz babamız olmayacaksa ne anlamı vardı ki?
Çok dokundu. Dedeme babaanneme söylesem babama kızar götürürlerdi dediğim gibi.
Gitmemeyi düşündüm. Ama sırf üniversite için ne ilkokul ne lisede bu saçmalığa katılmamıştım. Kep atma töreni gibi şeylere.

Neyse gittim Beyaz bir pantolon ve şifon bir t shirt aldım. Gittim.

Bilmiyorum iki ay falan oldu galiba hala içim acıyor düşündükçe. "ben kızımın bacaklarını sergiletecek bi baba değilim, platforma çıkaracaklar orda herkes bacaklarını görecek" demişti...

Çok uzattım ama o elbiseyi ilerde kızım olursa ona giydiricem demiştim. Ama gördükçe üzüldüğüm için geri iade ettim aldığım yere. Kızıma daha güzellerini alacağım inşallah.

Edit: he bir de elbiseyi göstermeden babam borcum ne kadar demişti. Gerek yok ben verdim demiştim. Parasını bile istememiştim yani. Sonra bu tepkiyi aldım.