bugün

feto ya hiç bulaşmamış var mı

şimdi yalan mı söyleyelim yani lise yıllarımda yurtlarına giderdim arkadaşlarım var hala daha görüştüğüm. yemek yerdik kaliteli filmler izlerdik. masa tenisi oynardık. zaman gazetesini 1989 dan beri takip ederim. sızıntıyı okurken bilim sayfaları çok hoşuma giderdi. ilk defa cfc ( chlorofluorocarbon) terimini sızıntıdan öğrenmiştim mesela. kendi içlerindeki tüm değişime ve dönüşüme şahit olmuşum dışarıdan bakan sade bir vatandaş olarak. uzun zamandır takip ederim cemaati. şimdi ben cemaatçiyim diyen yeni yetmeler, bilmezler bildiklerimi.

hiç bir menfaatim olmadı. ekşi yemedim ki karnım ağrısın. bir aidiyet, bir diyet borcum yok. kimsenin parasından istifade etmedim. ticari iş yapmadım. cemaatten evlenmedim. göbek bağım yok. zaten hayatım boyunca kimseye eyvallah etmedim.

para, güç, ve dünyevi menfaatler cemaatin yapısını bozdu. ilk zamanlar allah rızası için yapılanlar, sonradan başka hesaplara dönüştü.
saf ve temiz insanlar aldatıldı. himmet ve yardımlar dünya menfaatlerine peşkeş çekildi. cemaat büyüdü kontrolden çıktı. cemaatin başında bulunan zevatın gerçek niyeti bu darbeyle meydana çıktı. iktidar ve güç sahibi olmak. cemaat çetin bir imtihana tabi tutuldu ve kaybettiler ne yazık ki. güç, para, makam mevki ve iktidarla imtihan edildiler.

hedefe ulaşmak için her yol mübahtır mantığıyla hareket ettiler. haktan, adaletten, merhametten ve doğruluktan ayrıldılar.
sonuç ortada. bediüzzaman saidi nursi cezaevlerinde çürüdü mübarek. bu mu nurculuk bu mu hizmet. bu mu ????