bugün

lys 3 2016

Biraz tanım dışı olacak entry onun için şimdiden kusura bakmayın.

Sorulara tekrar baktım, biraz düşündüm de; sayısalcılar abartıyor lan. Evet çok kolay sorular var ama gerçekten bilgi isteyen 12-13 tane soru var o sınavda. 0 bilgiyle ikinci yeni-garip sorusunu kaç sayısalcı işaretler? Ya Turgut Özakman'ı? Biz tm'ciler Tevfik Fikret'i son istanbul cümlesinde yakaladık, bunu kaç sayısalcı yakalar? Hayriye'yi kaç sayısalcı biliyor mesela? Samipaşazade sorusunda taaşşuk Talat-ı kaçı yakalayabilirdi? Karagöz sorusu ise tam Adam elemeli bir soru, aynı Refik halit karay sorusu gibi. Garipçileri bilmeyen kaç sayısalcı Orhan Veli'yi direkt yapıştırdı? Benim gittiğim etütde hiçbir sayısalcı Servet-ı fünun'un ne olduğunu bilmiyordu. Gerçekten okumamış kaç fenci o soruyu yaptı? Gestalt sorusunda herkes 2 şık arasında kaldı, iptal olmazsa o sorudaki elemeyi siz düşünün. Devriye sorusunu kaçı yaptı, tmciler bile tapuğ diye yapıştırmış amk. Süslü nesir Sinan PAşa'yı kaç sayısalcı bilir? Lakaplı soruda Faruk Nafiz'i kaç sayısalcı bilir mesela? Bunlara benzer 2-3 soru daha vardı.

Eminim bu saydıklarımı yapan sayısalcılar vardır ama bir elin parmağını geçmez. Tm'ciler için gerçekten ayırtedici olmadı evet. Ama ben 4 ay günde 5-6 saat çalıştım, yaklaşık 250 deneme çözdüm. 47 doğru 8 yanlış ile 45 net çıkardım. Hata yapmasam 47 nete çekebilirdim. Şimdi hiç çalışmadan 50 netim var diyen Adama ben inanmıyorum. 30-35 net yapan sayısalcılar da burada coştuk havası atıyor. Adama kaç net yaptın diyorum, '33 aga estirdim resmen' diyor. ilginç.

Edit: ygs 5'te ilk 4 bindeki tm'ci adamlar coğrafyadan 15-16 net çıkardım diyor. Burada sayısalcılar gelmiş coğrafyadan 21 netim var diyor. Olaya bak aga.