bugün

bilinmeyen yol ayrımında sağa mı gidilmeli sola mı

Şüphesiz her insanın başına gelebilecek ve seçim yapmak zorunda kalabileceği, iki yoldan birini tercih etme durumudur. 

macera tutkunu, toplamda beş kişi olmak üzere, iki kız ve sizle beraber üç erkek arkadaşınızla kamp yapmak amacıyla, daha önce hiç gitmediğiniz, insanlar tarafından kirletilmemiş ve doğal dokusunda neredeyse hiç bozulma yaşanmamış bir bölgeye gerekli olabilecek tüm hazırlıkları yaptıktan sonra, arabayla gitmek üzere yola koyulursunuz. Hesaplarınıza göre Oraya ulaştığınızda muhtemelen hava kararmış olacaktır. 

Kamp yapmak istediğiniz tahmini bölgeye kısa bir mesafe kala, yol birden sağ ve sol olmak üzere sisler içinde zar zor görünen iki kısma ayrılır. Ancak elinizde bulunan haritada, bu yol ayrımı gözükmemektedir. Ve siz sağ yolu veya sol yolu tercih etme konusunda arkadaşlarınız arasında bir anlaşmaya varamazsınız. Ve yol ayrımının üç beş kilometre gerisinde kalan küçük bir köye uğrayarak köyde yaşayan herhangi birisinden yardım almak istersiniz.

Köye yaklaştığınızda, ak sakallı yaşlı bir amcaya yol kenarında yürürken rastlar ve ona hangi yolun gitmek istedikleri bölgeye ulaşabileceğini sorarsınız. Ak sakallı amca, o yolun her ikiside aynı bölgeye gider evladım der. Yalnız biz hava karardıktan sonra o yollardan hiçbirini kullanmayız. 

Siz sorarsınız, madem her iki yolun ucu aynı yere ulaşıyor. Neden iki yol yerine tek yol yapmadınız ve neden hava karardığında kimse o yolu kullanmıyor amca söylermisin? 

Ardaşlarınızdan biri, amca galiba bizimle eğleniyy diye alaycı bir ifadeyle ortaya laf atar. 

Ak sakallı amca; ben kendimi bildim bileli o yol hep vardır. Bizde kimse hava karardığında ve gece vakti o yolu kullanmaz. Çünkü biz dedelerimizden öyle duyduk. Sebebine gelince uğursuzluk getirir derlerdi hep bize.

Yine yanınızda bulunan alaycı arkadaşınız. Galiba bu amca köyün delisi olmalı.  Biz gidelim köyden birilerine soralım, onlar bize hangi yoldan gitmemiz gerektiğini doğru şekilde söyler der.

Sizde, arabayla köye iner ve henüz uyumadıklarını tahmin ettiğiniz ve ışıkları açık olan bir evin kapısını çalarsınız. Ancak kapıyı size açmadıkları gibi evin ışıklarıda aniden sönmüştür. Bu sefer kapıyı yumruklarsınız. Ama halâ kimsenin kapıyı açmaya niyeti yoktur. Ve birden köyün diğer evlerinin ışıklarınında, sanki birbirleriyle anlaşmışlarcasına birer birer kapatıldığına şahit olursunuz. 

Arkadaşlarınızdan birisi, bu köy komple kafayı sıyırmış dostum. Biz en iyisi hangi yoldan gitmemiz konusunda kendimiz karar verelim der. 

Artık Çok yorulmuşsunuzdur. ve bir an önce kamp yerine ulaşmak ve kamp ateşinde uzanıp dinlenmek istemektesiniz. Kız arkadaşlarınız yaşanan bu garip olaylar sonrası çok korkmuşlardır. Ve sabahı beklemeniz konusunda size baskı yapmaktadırlar. Ancak artık ok yaydan çıkmıştır ve kızların bu tutumu sizin onlara cesaretinizi kanıtlamanız adına fırsata dönüşmüştür.