bugün

25 haziran 2016 joshua breazeale maçı

(bkz: karakter sınırı)

ingilizlerin ağır sıkletteki altın çocuğu anthony joshua nın (#32000161) 9 nisan 2016'da charles martini adeta parçalayarak 2.roundda kazandığı ibfkemerini abd'li yenilgisiz boksör trouble lakaplı dominic breazealeye karşı savunacağı maçtır. maç joshua'nın evi londra o2 arenada yapılacak ve ntvspor tarafından naklen yayınlanacaktır.

daha önce bu iki boksörün yolu amatör yıllarında kesişmiş, karşılaşmamış olsalar dahi 2012 londra olimpiyatlarında süper ağır sıklette anthony joshua şampiyon olurken, dominic breazeale ise çeyrek finale çıkabilmişti.

ibf sıralamasında 9. sırada bulunan breazeale şu ana kadar 17 maçında da kazanmayı başardı ve %88'lik bir nakavt oranına sahip. fakat kendisi 30 yaşına gelmiş ve yaptığı 17 maçta amir mansour ve fred kassidışında ciddi bir rakiple dövüşmemiş durumda ki bu iki boksör de dominic ile maça çıktıklarında kariyerlerinin en iyi dönemlerinde değillerdi.

bu nedenle her ne kadar iki boksörün ortak özellikleri; namağlup olmaları ve kazandıkları maçlardaki yüksek nakavt oranları olsa da joshua; gary cornish , dillian whyte, denis bakhtov, kevin johnson, charles martinnin de içlerinde olduğu daha iyi boksörlerle dövüşmüş ve 16 maçının hepsini nakavtla ve sadece 34 round içinde bitirmiş halde. buna karşın; breazeale'nin 57 round ringde kalması gerekti rakiplerini yenmek için.

maçın psikolojik ve taktiksel yanına bakacak olursak; joshua'nın şu ana kadar hep kemer kovalayan taraf olmaktan dolayı saldırgan dövüştüğünü biliyoruz. genelde boksörler kemeri aldıktan sonra biraz defansifleşirler ve savunma pozisyonuna geçerler. joshua ilk kez bu durumda iken dövüşecek hayatında, bu nedenle onun için önemli bir sınav olacak. eğer savunma psikolojisine girmez ise; seyircisi önünde erken bir nakavt ile maçı bitirebileceğini düşünüyorum. buna karşın trouble breazeale mümkün olduğunca roundları uzatmak ve kontra yumruk bulmak için kendisine şans yaratmaya çalışacaktır. ayrıca her ne kadar yakın uzanma mesafelerine sahip olsa da joshua'yı kendisine yaklaştırmamaya çalışmalı.

neticede; aj'nin kendi evindeki ilk kemer savunma müsabakasında bir sürprize izin vermeyeceğini ve trouble ın seviyesini de düşünerek onun için çok büyük bir sorun oluşturamayacağını düşünüyorum. ilk 5 rauntta bir nakavt şaşırtıcı olmayacaktır.

bu maçın ardından da diğer kemerleri toplamak için unification maçlarını hedefine alacaktır.

ayrıca ilginizi çekiyor ise https://twitter.com/cem_aksoy_35 adresinden boks ile ilgili paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.