bugün

terminator genisys

--- spoiler ---

zaman kırılması olayı baştan sona saçma işlenmiş şöyleki; sara ve kyle 1985 yılında doğacak bir çocuğu 1984 yılında temelini atmadan geleceğe gidiyorlar. zaten bu başlı başlına geleceği değiştirir. yani john conner 1985'te doğmaz, doğmayan biri tekrardan geçmişe nasıl gidebilir? hemde dönüşmüş olarak. hadi kyle olaylar vuku bulurken bu kırılmadan yararlansın diyelim ama john conner'ın orda olması bildiğin senaryo zafiyeti.

ikincisi emilia clarke oyunculuğu, bildiğin vasattı. kaldı ki ne çok güzel ne çok karekteristik bir yüzü var (ilk sara conner ikinci filmde güzel görünmüyordu ama kadında bi karekterestik yüz hatları vardı) ne de üstün bir oyunculuk yeteneği. bizim ülkemizde meryem uzerli nasıl ki hürrem kaymağı yediyse bu abla da bildiğin khalessi kaymağı yiyor.

filmde elle ttutularbilir güzel yanları; arnold'un "siz gidin ben uzun yoldan geleceğim" repliği, ilk 1984 yılı işlendiği kısımdaki detaycılık ve t1000 modelini erken ortadan kaldırığ hikayeye dahil etmemeleri.

ha birde nedir bu terminatörün sempatik gösterme çabası anlayabilmiş değilim. komik ve espri yapmasa da olur. gerçek terminatör filmlerinde ne kadar sempatiktiki? bir iki espri o kadar, burda bi doz ilerletme bence olmamış. karikatürize etmiş fazlaca.
--- spoiler ---

neyse geçmiş filmlerle kıyaslamadan izlerseniz aksiyonu bol bir film sizi bekliyor.