bugün

samuel eto o

aldığım sağlam bir istihbarata göre fenerbahçeyle anlaşmış olan futbolcudur. daha doğru bir deyimle aziz yıldırımın gelecek yıl için anlaştım ediği futbolcudur. öncelikle aziz yıldırım alacağı oyuncunun türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olaağını söyledi. ayrıca bu oyuncunun brezilyalı olmadığını söyledi.

fenerbahçe'de kulislerinde konuşulan bu oyuncunun barcelona'da futbol koşturduğudur. barcelona'nın yıldızlarına bakıldığında göze çarpan 3 isim var henry, eto ve deco.

henry'nin barcelona'daki ilk yılı olduğu gözönüne alınırsa gelmesi çok düşük bir olasılıktır. deco muhteşem ama gereksiz bir transfer olur çünkü fenerbahçe'nin deco'yu oynatacağı bölgede 2 tane yabancı oyuncusu var yani o bölgeye 3. bir yabancı transferi oldukça gereksizdir.

eto ihtimalini kuvvetlendiren olaylara gelince ; en başta ispanya'da ödenen yüksek vergiler ayrıca diğer bir durumda hepimizin bildiği ırkçılık. eto'nun ırkçılıktan dolayı ispanya'dan ayrılacağı kesindir. ırkçılığın ingiltere , italya ve almanya'da da olduğu gözönüne alınırsa eto'nun fenerbahçe'ye gelmesi daha da artan bir ihtimal oluyor.

imkansız gibi görünen bu transfer bu olasılıklarla düşünüldüğünde hiçte imkansızmış gibi gelmiyor göze. ayrıca araştırdım ancak bulamadım ama bildiğim kadarıyla eto'nun sözleşmesi bu yıl sonunda bitiyor ve barcelona süreyi uzatmak içni henüz bir girişimde bulunmadı. (yanılabilirim doğruyu bilen varsa aydınlatsın beni)