ahmet davutoğlu

hem başbakanlıktan, hem de parti başkanlığından ayrılacağını duyurduğu basın toplantısındaki titreyen sesi gözlerimi yaşarttı. her zaman söylerim. Bu siyaset sana göre değildi hoca!

Sayın Davutoğlu'nun kişiliği gıbta edilecek nitelikte. Karakteri, zekası, bürokratlığı hakeza öyle! Lakin, siyaset senin harcın değildi be hoca'm. yediler seni. gözünün yaşına bakmadan harcadılar! Üzüldük, üzüldüm sayın Davutoğlu'na. Türk siyasetinin böyle delikanlı, koltuk sevdalısı olmayan, istenmediği yerde bir dakika durmayacak siyasetçilere ihtiyacı var.

Sözü şuraya getirmek istiyorum. bin bir türlü gerekçelerle, manevralarla kongre isteyen tabanı mahkemelere mahkûm eden, seçimden hezimetle çıkmış milliyetçi hareket partisi kongreden kaçıyor; seçimden başarıyla çıkmış, donanımlı bir lider kongreye gitme kararı alıyor/aldırılıyor.

velhasıl, hiç kabul etmemeliydi başbakanlık görevini. iyi niyetinin, dürüst olmanın bedelini ödedi! Herşeyden önce bir bilim insanının böylesine harcanması yüreğimi sızlattı! Açık ve net!