bugün

moderatör olma teklifini reddetmek

her entryden sorumlu olmak istemeyen biri yapar. oldu ki yasal açıdan g.te kol gibi girmiş bir entry söz konusu. böyle bir durumda yazar kadar en az siz de sorumlusunuz. zira bunu zamanında düzeltmek elinizdeydi. kim uğraşacak mahkemelerle, muhakemelerle.. sorumluluk ağır bir iştir. üzerinizde yük yokken, yük almak istersiniz. ama o yük üzerinizdeyken, onu atmak için fırsat kollarsınız.

tüm bunların dışında sözlük aşktır. hayatınızda kendinizi ifade edebileceğiniz, eğlenirken öğreneceğiniz, öğrenirken de eğleneceğiniz başka yer yok. bu durumu iyi bilen bir sözlük aşığı, '' yemişim sorumluluğunu '' deyu teklifi geri çevirmez.

ayrıca hiçbir moderatör, '' hobaaaa, istediğim entryi silerim, yazarları oyalarım, işkence ederim '' demez. kendinden de fedakarlık eder bazen.

ne gibi bir fedakarlık mı?

entry girememe gibi bir fedakarlık. moderatör olan biri, tutkusundan uzaklaşır ister istemez.

peki adminler?

sadece '' ssg '' gibi biriyseniz huzura kavuşursunuz. tüm idari işleri yöneticilerinize bırakır, istediğiniz gibi at koşturursunuz. yanında 45 kişi çalıştıran lokanta sahibi gibi aynı..

peki '' zall'' için aynı şey geçerli mi?

hayır değil. zira pek az entry giriyor kendisi. ama sözlüğü boşlayacak değil. o da vaktinin büyük bir çoğunluğunu, belki tamamını '' sözlükle ilgili istekler '' başlığını okuyarak ve kodlama işlemleriyle uğraşarak geçiriyor eminim..