bugün

star wars ın en iyi bilim kurgu filmi olması

star wars serisinin gelmiş geçmiş en kaliteli bilim kurgu filmi olması durumudur.

gerek daha önce hiç bir yerde bulunmayan fikirler olması, george lucas ın hayal gücünün sınır tanımaması, gerek de john williams ın müzikal eserleriyle kanıtlanılabilinir.
oyuncuların başarılı performanslarına girmiyorum bile. mark hammil ve ewan mcgregor ikilisi yeter seriyi bu çıtaya getirmek için.

üstelik star wars serisinin çoğu bilim kurgu eserine karşın olarak derin bir felsefeye sahip olması da onun kalitesini gözler önüne serdiği su geçirmez gerçektir...

--spoiler--

sevdiği kadının ölümünü göze alamamasından ötürü yemin ettiği jedi'lıktan çıkan ve ona hem babalık, hem kardeşlik, hem de ustalık yapan obi-wan kenobi'yi karşısına alması da star wars serisini drama dalında da yükseklere taşımaktadır.

--spoiler--

görsel efektlerin günümüz teknolojisine göre biraz sönük kalması da
--spoiler--
2005 yılında general grievous un patlayarak ölmesi ve anakin skywalker ile obi-wan kenobi'nin mustafar (lavlardan oluşan gezegen) de savaşması gibi efektleri oluşturmak hiç de kolay değildi.
--spoiler--
devrine göre çığır açacak fikirler ve görselliklerlerin kullanılmış olmasıyla kapatıyor bu kötü yönünü.
misisizm , budizm vb. güç'e dayalı uzak doğu dini felsefelerini bilim ile harmanlanması sonucu ortaya çıkmıştır bir yandan da bu harmanlanma sonucu oluşan seriyi din haline (bkz: jediism) getiren ve 4 milyon insanın inanmasına da bu sebep olur.

seriyi sevmiyor olabilirsiniz hatta sevmiyorsanız muhtemelen eksiyi basacaksınız ama size kısa ve öz olan izleyin şeklinde bir öneride bulunarak çok şey kaçırdığınızdan bahsetmek isterim.
eğer ki izlediyseniz ve beğenmediyseniz orası da size kalmış * .

her neyse içimdeki fandomluğu döktüğüme göre yavaştan kayabilirim.

(bkz: güç sizinle olsun)