bugün

bana masal anlatma

''Bana Masal Anlatma'' istanbul Suriçi'nde geçen bir mahalle hikayesi, acısıyla, tatlısıyla, kavgasıyla, komikliğiyle. Filmi izleyince bu bizim mahalle diyebilirsiniz belki de, belki de sizin mahallenizdir, sizsinizdir... Kahveci, Tamirci, Mahalle imamı, Lokantacı, Şöförler, Gün yapan kadınlar, v. b.
Bu kadar samimiyeti hissedeceğiniz, güleceğiniz bir film nadir gelir desem heralde abartmış olmam.
Oyunculuk açıcından ise roller arasındaki farklar göze çarpıyor. Ayperi ve Rıza rollerinin vasat olduğu filmde, bu açığı senaryo ve usta oyuncuların kapattığı görülüyor. Rıza ve Ayperi rollerine belki de başka birileri seçilebilirdi! Cengiz Bozkurt yani nam-ı diğer Erdal Bakkal'ın harika oyunculuğu, Erdal Tosun ve Berat Yenilmez'in oyunculuktaki ustalığı filmi almış götürmüş dersek yerinde bir tespit yapmış oluruz.
Karatecilerin ve siyahi gençlerin filmde olması ''Bu kadar da abartmasaydınız'' dedirtmiyor hatta keyifle izletiyor. Abartmaların bile yerli yerinde olduğu bu filme gidin derim, hatta ailece gidin... bol kahkaha size terapi gibi gelebilir, hatta önemli bir ipucu veriyim Erdal Bakkal yani Cengiz Bozkurt'u filmde gördüğünüz yerde kahkaha patlatmaya hazır olun.
Bir de filmde Neriman var... Bir şöförün aşkına, Suriçi'ndeki en büyük yangına tanık oluyorsunuz.
Son olarak hakkını yemeyeyim; Türk Sinemasına yeni bir Senarist / Yönetmen yetişiyor demiyelim yetişmiş diyelim, o isim ise; Burak Aksak...