bugün

mühendislik okuyanlara tavsiyeler

- ilk seneler sizi teori dersleri bogacaktir. bu derslerden gecmek icin bol bol soru cözmekten baska cözüm yok, ha siz bulduysaniz bana söyleyin bir bölüm daha okuyayim. daha sonra staj almaya basladiginizda daha eglenceli bir hal alacaktir. Iste o zaman teorinin neden bu kadar gerekli oldugunu anlamaya basliyorsunuz.

- hic bir zaman poponuz kalkmasin, cok hizli bir sekilde indiriliyor. (ne kadar cok bilseniz de bi bok bilmediginizi gösterebiliyorlar. bazi arkadaslar buna cok gocunmus olabilirler ama durum bu)

- okul bittikten sonra da ögrenim devam ediyor ve bu isle alakaniz kalmayana kadar da ögrenmeye devam etmek zorundasiniz. her zaman aktuel kalmaya calisin.

- pratik derslere girildiginde teoriyle iliskilendirmeye calisin.

- kendi kendinize sorun ve sorgulayin. özellikle "nasil?" ve "neden?" sorulari bir mühendisin en önemli sorusudur. cözüm aramak icin de bu sorulara ihtiyaciniz var.

- yabanci dil mutlaka gelistirilmeli (özellikle kaynak konusunda cok faydasi görülür. ne yazik ki türkce kaynaga fazla ulasilamiyor. bilgiye bilgi katilmasi yani sira; ilerideki is hayatinda iletisim kolayligi saglar)

- egitim esnasinda tanistiginiz arkadaslarinizla iletisiminizi asla koparmayin. egitim süresi boyunca da iliskilerinize dikkat edin. (meslek hayatina atildiginiz zaman, farkli alanlardan yardim alabilirsiniz)

- hangi alanda calismak istiyorsaniz, kendinizi simdiden gelistirmeye baslayin. en azindan temel bilgiler konusunda.

- el becerilerinizi gelistirin. varsa imkaniniz kaynak yapmasini bile ögrenin.

- yagin pasin icinde calismaktan gocunmayin. gerekirse ileride bunu yapmak zorunda kalabilirsiniz. (mühendislik ofiste oturup kahve yudumlayarak olmuyor. yeri geldiginde isci ile birlikte is yapilir.)

- cok para kazanmak istiyorsaniz da endüstride kalin.

- okul bittikten sonra sizinle birlikte calisan iscileri asla hor görmeyin. yapilacak isi güzellikle anlatin, gerekirse 10 kez anlatin, 100 kez gösterin kaliteli is elde edilsin.