bugün

ekvador un türkiye ye nota vermesi

geri zekalı medyamızın bir başka yalan haberine inanan geri zekalıların hallendiği uydurmasyon olay biçimidir. bu ülkede ifade özgürlüğü bulunmaktadır. dolayısıyla isteyen istediği siteyi açıp, istediği şeyleri yazabiliyor ve buna da 'haber' diyebiliyor. dünyanın her yerinde olduğu gibi, burada da bu tip sitelerin ne olduğunu bilip itibar etmeyen normal insanlar var. bir de bu sitelerin takipçisi olan bir geri zekalı ordusu var. kimse 'şimdi bu iddianın propagandasını yapıcam ama acaba bu saçmalığa inanan tek mal ben miyim' diye sormuyor. çünkü yalnız olmayacağını biliyor - kendisi gibi bu iddialara atlayacak yüzlerce mal var.

illa bir liste mi çıkaralım? bunları okumayın kardeşim, bir haber sadece bunlarda varsa ya-lan-dır:
- sözcü
- t24.com
- diken.com
- habersol.com
- radikal.com
- zaman.com
- todayszaman.com
- cha (cihan haber ajansı)
- aydınlık, karşı, yurt, evrensel, taraf ve bilimum benzeri tırt gaste bozuntuları
- onedio.com (bunu bile kaynak alanlar var)

gelelim meselenin aslına. ekvador dışişleri bakanı yardımcısı, türk büyükelçisini çağırıyor ve erdoğan'ın maruz kaldığı hakaretler için üzüntülerini belirtiyor. ayrıca korumaların yaptığı müdahaleyi uygunsuz bulduklarını ifade ediyor ve açıklama beklediklerini söylüyor. yani ültimatom durumu falan yok ortada. zaten mesele bbcnews harici hiçbir uluslararası haber kuruluşuna yansımıyor. dünyanın saygın ajansları ekvador'u bizim sözcü ve türevleri kadar önemseyip, dışişleri bakanının türk büyükelçisini çağırmasını haber diye geçmiyorlar dünyaya. bbc de 'yerel medyaya göre' diye veriyor haberi.

başlığa hevesle atlayıp türk dış politikası üzerine analiz kasanların veremediği kaynak: http://www.bbc.com/news/world-latin-america-35512926

uluslararası bir basın toplantısına istanbul üniversitesi'nin parkalı ergenleri tipindeki salakların girişini bile kontrol edemeyen ekvador'dan ültimatom gelse sevinçten ağlayacak dünyadaki tek mallar sürüsü ise bu başlığın konusudur.