otizm

sözde yaygın gelişimsel bozukluk.

yarım dönem 3 öğrencili bir sınıfım oldu bu sene şimdi ise atama bekliyorum. ilk öğretmenlik deneyimim bu çocuklarlaydı.ücretli öğretmen olarak yaptığım bu 4 ay bana çok şey kazandırdı. benim öğrencilerim ileri düzey otistik ve zihinsel engelliydi. en küçük öğrencim okula benle merhaba dedi ona konuşmayı öğrettim. artık anne diyor baba diyor. e harfini tanıyor yazıyor. kendimle belkide ilk defa gurur duydum. sürekli takıntılar halinde sayıklayan bir çocuk 4 ay sonunda ''çişim var anne yemek anne gel '' gibi bir çok kalıbı öğrendi. Çocukla vedalaşırken uyduruk bir karne verdim kağıt parçası sandı boyamaya kalktı. hayatımda verdiğim en değerli karneydi.

öğretmen olmaktan tad alamıyorsanız özel eğitimde en az yarım dönem çalışın hem halinize şükredin hem de bir işe yaradığınızı görün. bu deneyimin en kötü yanı şu oldu gerçekten bu çocukların tertemiz yüreklerini görünce insanlığımdan ve dünyadaki çöplükten utandım. otistik demekte bir beis görmüyorum otistik bence hakaret değil bir canın sizden daha özel olduğunu belirten daha temiz olduğunu anlatan bir sıfattır.

otizmin farkındaydım artık içindeyim. bence bozukluk falan değil bu çocukların sadece becerileri biraz geride yoksa hepimizden daha insanlar.

dıkıl dıkıl dıkıl dıkıl...

edit: ayrıca şurada bilmeden etmeden araştırmadan yaşamadan yazmayın otizmli çocuklarda ileri seviye zeka olayı çok düşüktür keza normal zeka oranıda bu çocuklarda otizmle eşlik eden zeka geriliği ve epilepsi bulunur. Öyle filmlerdeki çocukları görüp heves etmeyin yok öyle bir dünya okyanus cennetindeki dafu kadar bile olamıyor bu çocukların yüzde 80 i. gerçekler acıdır bu böyle dostlar. ha şu istatistik doğrudur bu çocuklar diğer normal gelişim gösteren çocuklara göre daha güzel yüzlü olurlar ama bu bir şans değil kesinlikle handikaptır. ülkemizde ne sapıklar var istismara açık oluyor atipik otistiker özellikle kız olanları.