bugün

akp hükümeti

"belediyelere kaynak aktarıyoruz" cümlesiyle halkın sırtına yeni dolaylı vergiler yükleyecek olan hükümettir.

deli dumrul bile sanıyoruz daha insaflıydı en azından haykırarak zorbalığını gösteriyordu, bu hükümet sinsice zorbalık yapıyor.

yeni tasarıya göre; belediyeler otel, motel, pansiyon ve tatil köylerinden günlük konaklama ücretinin %3'ü oranında vergi alacak. sokağa ve caddeye park edilen araçlardan vergi alınacak. buna göre, her taşıt için saatte 2 ytl, günlük 7 ytl geçici kullanım harcı ödenecek. belediyeler; elektrik, doğalgaz, lpg tüketenlerden satış bedeli üzerinden vergi alacak. ilan ve reklam vergileri de artacak. her türlü eğleneceden de belediyeler, gelir sağlayacak. biletle girilen konser, at yarışı, sirk gibi yerlerden alınacak verginin oranı %10 olacak.

tabi bu üstteki vergi iş yerleridnen değil, vatandaştan alınacak. yani her şeye fark ettirmeden zam oturtulacak.

ayrıca; ekmeğe, doğalgaza ve elektriğe yeni zamlar bekleniyor.

bu zamlardan şikayet eden akp'ye oy vermiş vatandaşıma "iyi oldu" demekten başka bir şey demiyorum.

ayrıca, ilginç bir bakana sahiptir. zafer çağlayan enflasyonun yükselmesini merkez bankası'na atmıştır. merkez bankası'nın enflasyonun yükselmesinde baş sorumlu olduğunu belirtmiştir.

böylesine ilginç bir hükümettir. başbakanı borsa 60.000'e dayandığında "bu ak parti hükümeti'nin başarısıdır" der, borsa 42.000'lere düşünce de "bu dış dalgalanmalara bağlı bir sonuçtur" der.

enflasyon kağıt üzerinde düşünce "bu hükümetin başarısıdır" olur, enflasyon yükselince de "merkez bankası'nın sorumluluğundadır bu" olur.

ekonomik krizle başımız bir dönsün hele.

11 eylül sonrası dünyada büyümeyen ekonomi hemen hemen yoktur, dünyadaki likidite bolluğunda üstelik haraç mezat ne kadar kar eden para kazanan kurum, kuruluş varsa satıp üzerine "ekonomiyi biz büyüttük" denilmesi komik. eğer ekonomiyi siz büyütmüşseniz, borsayı siz çıkarmışsanız, enflasyonu siz düşürmüşseniz şu anki taban tabana zıt tablonun da tek sorumlusu sizsiniz. ha diyorsanız ki, reddi miras yani her ikisini de ben yapmadım, o zaman orada ne işiniz var?

gerçi haklısınız, siz olmasanız rizeli müteahhitler nasıl ihale alacak, siz olmasanız enerjide nasıl dışa bağımlı olacağız, siz olmasanız bop'un işleme süreci nasıl hızlanacak, siz olmasanız kıbrıs nasıl verilecek, siz olmasanız nasıl petrolümüzü brezilyanın "ulusal" petrol şirketi çıkaracak, siz olmasanız kuzey ırak'ta bir taşeron devlet nasıl kurulacak, siz olmasanız birçok devlet nasıl sözde ermeni soykırımını tanıyacak, siz olmasanız sami ofer gibi adamlar nasıl binlerce dönüm toprak alacak, siz olmasanız nasıl ab ve abd kuklası olacağız, siz olmasanız nasıl iç-dış borç toplamı %100'ün üzerinde bir artış gösterecek, siz olmasanız halk nasıl fakirleştirilip sadaka politikası izlenecek, siz olmasanız?

evet siz olmasanız?