bugün

yaz babam yaz

tüm müslümanlar hakkında iğrenç genellemeler uyduran bir yazar. her müslümanın tüm müslümanları savunma gafletine düştüğünü sanıyor. ben bireyci bir insanım, sonra da müslümanım, tek tek müslümanları savunacak kadar da geri zekalı değilim artık. diğer müslümanların yaptığı saçmalıklar benim sorumluluğumda değil. insanın çok karmaşık olduğunu, insanları değilde kendisini ve hayatı çözmek için ömrü boyunca neredeyse kendinden başka hiçbir şeyle uğraşmaması gerektiğini düşünüyorum artık hatta. hayat ve benlik zor. ne olursa olsun bazı sorunlar üzerinden etrafla, sağ solla didişmek kolaya kaçmak gibi geliyor.

bu arkadaşın sürekli aynı konuları ve cümleleri tekrarlaması, derinliğinin olmaması, liseli ateistlerin ağzına sakız olan sığ sloganlar atarak entrylerini donatması kötü olan. müslümanım ama artık müslümanlığı da, herhangi bir kimseyi de savunmuyorum. 2- 6 yıl eski olan entrylerimi silecek zamanım da yok, hem nasıl değiştiğimi incelemek istediğimde önüme veri olarak bu entryler çıkar.

kendisine tatlı dille yazmam da dokunmuş. küfretseler küfrettiler, normal yazsalar tatlı dille konuşuyorlar diye ağlıyor. aslında mağdurum ayağına yatmak için ve dikkat çekebilmek için tatlı dille yazılmasını değilde küfredilmesini istiyor.

ben bu hayatta müslümandan da, milliyetçiden de, kemalistten de, muhafazakardan da, ateistten de çok çektim. bu yüzden müslümanlığın ve müslümanların sorunları da umrumda değil bir müslüman olarak. diğerleri gibi inanmıyorum, dalga geçmekten ve saygısızlıktan başka hiçbir şeyin olmadığı bu ortama da nasıl inandığımı meze edecek değilim. insanların kalıplar üstünden değilde tek tek değerlendirilmesini doğru buluyorum. bu arkadaş dikkat çekmek, ilgi toplamak için hep aynı şeyleri yazarak, başlıklarının hepsini kendisi doldurarak sadece müslümanları değil ateistleri bile bezdiriyorsa mutlaka bir sorunu olduğunu düşünüyorum.

sanırım benim misyonerlik yaptığımı, müslümanları cici olarak göstermeye çalıştığımı iddia etmiş. son dönemde ne zaman böyle yaptığımı kanıtlarsa sevinirim. insanın fikrini belirtmesi de mi misyonerlik oluyor? bir müslümanın yaptığı misyonerlikten on bin kat fazla kendisi müslüman karşıtı propaganda yapıyor.

müslümanları birçok sebeple aşağılıyor da kendisinden bu ülkedeki bir diğer kesimi ve idollerini de ( atatürk) sürekli aşağılamayı denemesini öneririm. islama saldırırken 4- 5 aydır sözlükten silinmemiş. görsün bakalım atayı eleştirirken bir gün içinde nasıl sözlükten silindiğini, görsün kimlerin müslümanlardan bin kat daha hazımsız ve eleştiriye kapalı olduğunu.

neyse iyi eğlenceler.