rus uçağını düşürüp nato yu çağırmak

bu olayda rusya'yı taktir ettim, türk olmaktan değil ama türkiye'yi yönetenlerin tavrından utandım. bir uçak vuruyorsun. savunma olarak uçak kimliği belirsiz cisim olarak korkakça yapılan saklanmaya çalışılıyor. sonrasında natoya koşuluyor. yaptın bir iş, bence yapmak için geç bile kaldın ama bu korku nedir? rusya ise ne yapıyor. olmuş bir olay artık rusya seni görmezden gelemeyeceğini anlayacak ve seninle iletişime geçip anlaşması gerekecek. rusya bu gelişmeleri beklerken sen neden natoya gittin. bir anlamı yok. nato ne yapsın diye gittin? korkakça abilerini çağıran çocuk gibi utanç verici.

başlıktaki natoyu çağırmak kelimesini anlamadım. toplantıya çağırmak olması gerekirdi. natoyu ülkeme çağırmak gibi anlaşılıp yorumlar yapılmış.

natoyu toplantıya çağırdık. ne dedik?

-efendim biz bir yabancı cisim vurduk.
-haberiniz yok mu rus uçağı vurdunuz, hatta ruslarda uçağımız düştü diye açıklama yaptı.
-başımıza birşey gelmesin aman. biz 5 dakika içinde 10 defa uyardık. hatta ingilizce bile uyardık. zaten sürekli girip çıkıyorlardı.
-pilot ingilizce bilmiyormuş.
-...

böyle saçma bir iş. uçağı vurmak süperdi ama gerisi eziklik. çağır rusya büyükelçisini; söyle ülkene ülkeme girenin amına koyarız de çık. onlarda ya yapmasaydın iyiydi olmuş bir iş. bir dahakine vurmayıp bize bilgi verirsiniz inşallah. daha dikkatli olacağız deyip giderdi. ama biz olayı şova çevireceğiz ya. arkasından birde türkmenleri vuruyordunuz de. iki olayı vatandaşına sebep sonuç gibi anlatıp kendine oy verenlerin kafasını biraz daha bulandır. türkmenler için vurduysak rusya ile savaştayızdır ama bunu anlayacak beyin nerde?
ama siyaseti algı sapması sağlayarak yapan bir yönetim anlayışı oldukça burda ne yazdığımı bile anlamayacak beyni bulanmışlar olacak. önce bu adam iyi mi yazdı kötü mü yazdı onu değerlendirecek. solcu mu sağcı mı diyecekler. bunlar geçici şeyler. burda taraf olunacak durum yok. %100 haklı oldugun bir durum için korkman acınası bir durum. herkese dayılık taslarken.