bugün

şaka

çok çok sevdiğin bir insana eğer ki samimi isen şaka yapabilirsin bence...

daha 3 haftadır görev yaptığım yerde daha bir kere konuşmuş olduğum bir meslektaşımın çocuk gibi bana şaka yapması hiç hoşuma gitmedi mesela...öyle alıngan bir tipte değilim kesinlikle hem de...zaten alınganlık denen kişisel özellik de hiç hoşuma gitmez.

r'leri söyleyemeyen ama çalıştığım alan gereği bunu hiç de dert etmeyen hatta bu özelliğimi çok seven biriyim. ama daha öncesinde sadece bir sefer konuşmuş olduğum meslektaşımın ikinci konuşmamızda bu özelliğimi fark edip diğer meslektaşlarımızın yanında benim gibi konuşmaya çalışması ve kendi kendine eğlenmesi hiç hoşuma gitmedi mesela...sonra özellikle 2 gündür sürekli yanıma gelip gene benzer şekillerde hareket etmesi...sonra da bunu mantığa büründürmesi...neyse ki ikazdan anlıyor; ancak 38 yaşında artık yolu yarılamış bir kişinin biraz daha beyefendi olmasını beklerdim.

şaka yapacağımız kişiyi gerçekten iyi tanımalıyız; o samimiyeti o bağı kurabilmeliyiz. aynı şakayı o kişiyi tanıdıktan birkaç ay sonra yapınca hiç sorun olmayacak belki de...bir de şakanın tekrarlanmaması önemli.