bugün

anarşi ve gençlik

keşke anarşizm ile ilgili bilgiyi tdk sözlüğünden değil de bakunin devletçilik ve anarşi adlı kitabından verseydin, anarşi malesef bizim türk gençleri arasında ''öcü'' gibi gösteriliyor bunun da sebebi aptalca yapılan çeviriler.

anarşide daima kaos ve kargaşa hakimdir ne demek lan?

bak güzel kardeşim anarşizm ve kolektivist anarşizm, nasıl biçimde olursa olsun otoriteyi reddeder, insan eliyle yazılıp uydurulmuş hukuk ve yasaları reddettiği gibi tanrı tarafından gönderilmiş yasaları da reddeder. insanın özgürleşmesini ancak ve ancak doğaya yönelmesi ve itaat etmesi ile elde edeceğini düşünür.
aynı zamanda bakunin tüm toplumsal sınıfları ve imtiyazlı konumu da reddeder çünkü, imtiyazlı insan zihnen ve kalben bozulmuş insandır.. işte bu nokta anarşizmin ve sosyalizmin birbirine en çok yaklaştığı noktadır. ayrışmaları da işte bu noktada başlar aslında, marksistler sınıfsız bir topluma ulaşmak için var olan devlet mekanizmasını ele geçirmek, geçiş sırasında proletarya diktatörlüğü kurmak gerektiğini düşünürken. anarşistler iktidarın yozlaştırdığını düşünüp bunu da reddederler (bkz: stalin) anarşizm devlet aygıtını yok etmeyi sosyalizm onu ele geçirmeyi düşünür.

anarşizm şiddet demek değildir; zihnen bu kadar gelişmiş bir canlının fiziksel güce ihtiyaç duymaması gerektiğini söyler.

anarşizm temelde birey olmayı gerçekleştirmek, insan olabilmeyi başarabilmektir, kimsenin otoritesine ihtiyaç duymamaktır, ne kimsenin kölesi ne de efendisi olmamaktır.

''çok az insan kendini yönetebilecek bir akla sahiptir. bu insanların içinden de ancak çok daha az bir kısmı başkalarını yönetebilecek bir akla sahiptir. işte anarşizm bu gözlemler sonucu doğmuştur" ( edward abbey )

devlet mekanizmasını yok etmek için bile teröre, kargaşaya karşı çıkan, şiddetten uzak duran hatta bunun için marksistler ile çatışan bir düşünceyi nasıl olur da '' terör'' kelimesi ile yan yana kullanırsın. islamiyet bu düşünceye karşıymış, islamiyet var olduğunda anarşizm diye bir düşünce yapısı yoktu, olmayan şeye mi karşı çıkıyor bu islamiyet.

bak güzel kardeşim buraları okuyan insanlar var ve bu insanların çoğu ana fikri bilmeden sizin yüzünüzden, fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olduğunu zannediyor. genç beyinleri yanlış yönlendirmeye hakkın yok.

anarşizmi merak edenler öncelikle mülksüzler romanı ile başlayın, sonra bakunin'e geçersiniz.

https://www.marxists.org/subject/anarchism/index.htm

tanım: zeki insanların tercihidir, zeki insan yönetilmeye ihtiyaç duymaz. (bkz: albert einstein) insanın özgür olması, kimsenin baskısı olmadan istediği gibi yaşaması. aşırı tüketime karşı olması,temel dinamikleridir.