bugün

allah bizi neden yarattı

--spoiler--
ben gizli bir hazineydim bilinmeyi sevdim
--spoiler--

allah cc peygamber efendimizi yarattı, aşık oldu ona sevdi. "muhabbetten muhammed oldu hasıl muhammedsiz muhabbetten ne hasıl" denildi. onu yüzü suyu hürmetini bizleri yarattı.

ha diyeceksin ki yahu iyi yarattı ama zaten allah ne olacağını biliyor, cehennem mi cennet mi nereye gideceğiz hepsini biliyor. niye yarattı bizi? o zaman allah kulları "belki ben o günahı yapmayacaktım" demesinler diye yarattı bizleri. yaşayalım, görelim ve bilelim diye.

tasavvuf bilmeyen, öğrenmek istemeyen, tecelliden bihaber kişilerin alemlerin rabbi olanı bir kaç kelime ile anlatmamızı bekler, ancak anlatılsa bile "peh" der geçer.

bunlar öyle bir kaç kelime ile %100 kanıtlanacak şeyler değil. gerçekten ufkun açık olması gerek, önyargısız yaklaşmak gerek. bilmeyi istemek, onu bilmeyi istemek gerek. yoksa sen baştan inanmamak için soracaksın bu soruları insanlar sana ne kadar doğruları anlatırsa anlatsın zaten inanmazsın.

dersin ki. yahu gerek varmıydı bunlara o zaman. zaten alemlerin rabbiymişsin, her şeyi sen yaratırmışsın ne gerek var kullarına böyle zulüm etmeye. unutulmasın ki zulmeden allah değil kullardır. allah kullarına cenneti vaadetmiştir, onları doğruya yönlendirmiştir. 1 yazılan günaha karşılık 10 yazılan sevap vermiştir. bir tövbe ile bütün günahlarını silerim demiştir, onları sevaba çeviririm demiştir. benim rahmetim gazabımdan büyüktür demiştir. kapısına giden hangi kulunu geri çevirmiştir ki kalkıp insan "allah cehennemi niye yarattı o zaman bizi seviyorsa" diye.

düşün yahu alemlerin rabbi o.. cenneti vaad etmese bile ona kulluk yapmamız gerekmez miydi? ona secde etmemiz gerekmez miydi?

o ki rahman ve rahim olan yinede bizlere cenneti, iyiliği ve güzelliği vaad etti. şöyle ki;

"menfaattir insanları getiren vecde, cennet vaadetmeseydi rahman kimse etmezdi secde"